Η γαλλική Safran ανακοίνωσε ότι απέσπασε συμβόλαιο από τη γαλλική υπηρεσία εξοπλισμών DGA (Direction Générale de l’Armement) σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος Furious. Το συμβόλαιο είναι διάρκειας πέντε ετών και έχει ως στόχο την ενσωμάτωση και ολοκλήρωση μη-επανδρωμένων επίγειων οχημάτων στις δομές των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Το πρόγραμμα Furious εντάσσεται στο γενικότερο πρόγραμμα προμήθειας νέων τεθωρακισμένων οχημάτων Scorpion. Τα δύο προγράμματα έχουν ως στόχο την ριζική ανανέωση των τεθωρακισμένων μέσων του Γαλλικού Στρατού. Για το πρόγραμμα Furious, η Safran ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας, καθώς και με δεκάδες μικρομεσαίες γαλλικές εταιρίες.

Το πρόγραμμα Furious αφορά στην ανάπτυξη τριών μη-επανδρωμένων επίγειων οχημάτων με διαφορετικές επιχειρησιακές δυνατότητες και ικανότητες (επιτήρησης, μεταφοράς φόρτου, υποστήριξης κ.ά.). Και οι τρείς εκδόσεις των οχημάτων θα δοκιμαστούν και θα αξιολογηθούν από το Γαλλικό Στρατό, σε επίπεδο Ομάδας Πεζικού και σε πολλά διαφορετικά σενάρια και προφίλ αποστολής. Το μεγαλύτερο σε μέγεθος όχημα θα είναι το eRider, το οποίο έχει ανέπτυξε η Safran, μαζί με τις εταιρίες Valeo και PSA, το 2013.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *