Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιοποίηση τα συγχρηματοδοτούμενα, από την υπηρεσία EDF (European Defense Fund), αμυντικά προγράμματα για την περίοδο 2019-2020. Τα προγράμματα αυτά, τα οποία εντάσσονται στο ευρύτερο πρόγραμμα EDIDP (European Defense Industrial Development Program), και είναι συνολικής αξίας € 500 εκατομμυρίων, είναι τα εξής:

1/ Διευκόλυνση στρατιωτικών επιχειρήσεων, προστασίας και κινητικότητα Ενόπλων Δυνάμεων: € 80 εκατομμύρια διατίθενται για την ανάπτυξη συστημάτων εντοπισμού πυρηνικών, βιολογικών και χημικών ουσιών και συστημάτων αναχαίτισης UAV.

2/ Πληροφορίες, ασφάλεια επικοινωνιών και ασφάλεια κυβερνοχώρου: € 182 εκατομμύρια θα διατεθούν για την ασφάλεια και την άμυνα του κυβερνοχώρου, την επιτήρηση του διαστήματος και τη θαλάσσια επιτήρηση.

3/ Ικανότητα εκτέλεσης στρατιωτικές επιχειρήσεις με ακρίβεια: € 71 εκατομμύρια θα διατεθούν για την αναβάθμιση ή την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς χερσαίων συστημάτων προσβολών ακριβείας, την ανάπτυξη ικανοτήτων χερσαίας μάχης, την ανάπτυξη ικανοτήτων αεροπορικού ελέγχου και την ανάπτυξη μελλοντικών ικανοτήτων ναυτικών συστημάτων.

4/ Καινοτόμες αμυντικές τεχνολογίες: € 27 εκατομμύρια θα διατεθούν στην ανάπτυξη λύσεων τεχνητής νοημοσύνης, εικονικής πραγματικότητας και νέων εφαρμογών στον τομέα του κυβερνοχώρου.

5/ € 100 εκατομμύρια θα διατεθούν στο πρόγραμμα Eurodrone και € 37 εκατομμύρια στην υποστήριξη της ασφάλειας των στρατιωτικών επικοινωνιών.

Comments

  1. Και πάλι δεν βλέπω να κάνουμε κάτι σοβαρό για τον απλό λόγο ότι ο ΕΣ δεν έχει υποστεί την ανάλογη αλλαγή δομής ώστε να μπορεί να ενσωματώσει τις εξελίξεις αυτές και ότι και αν γίνει θα είναι σε επίπεδο απλά «βιτρίνας». Τουλάχιστον ας προχωρήσει η αλλαγή της δομής των ειδικών δυνάμεων ετσι όπως είχε ανακοινωθεί για να λάβουν αυτές τις νεες αυτές τεχνολογίες

    1. Μόλις δημοσιεύτηκε η αναστολή μετακίνησης των πεζοναυτών από το Βόλο. Το αμυντικό/αναπτυξιακό δόγμα «κάθε πόλη και σχολή κάθε χωριό και στρατόπεδο» καλά κρατεί. Η αποστολή των ενόπλων δυνάμεων είναι να αυξάνουν τα νοίκια και οι αξίες των ακινήτων στις τοπικές οικονομίες. Προφανώς σε περίπτωση κρίσης θα απαγορευτεί η μετακίνηση τους στο πεδίο των επιχειρήσεων, για να μην μειωθεί ο τζίρος των ουζερί της συμπαθέστατης πόλης και των εστιατορίων του Πηλίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *