Έχει χαθεί ο έλεγχος με την εμπλοκή του Στρατού σε θέματα κοινωνικής προσφοράς αφού πλέον ο Στράτος είναι για «πάσα νόσο και πάσα μαλ@κι@».

Στη Χίο διατέθηκαν δυο φορτηγά οχήματα γενικής χρήσης μαζί με ανάλογο αριθμό προσωπικού ώστε να συλλέξουν απορρίμματα απο τη περιοχή της ΒΙ.ΑΛ στη Χίου. 

Τραγικό περιστατικό και απαράδεκτο. Δεν γίνεται ο ΕΣ να καλύπτει μονίμως τις ανεπάρκειες του δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Έχει ξεφύγει η κατάσταση με τη εμπλοκή του Στρατού. Οι ανώτατοι αξιωματικοί προκειμένου να γίνουν αρεστοί στην εκάστοτε κυβέρνηση δεν αντιδράνε και η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. 

Παραμελείται η επιχειρησιακή εκπαίδευση, καταπονούνται τα ήδη καταπονημένα μέσα και υλικά για να γίνουν κάποιοι στρατηγοί… 

Κάτι πάει λάθος με τους στρατηγούς του Ελληνικού Στρατού… 

Στη 12η Μηχανοκίνητη Μεραρχία ο υποστράτηγος κάνει κοινωνικά εργαστήρια. Τα λύσαμε όλα τα επιχειρησιακά και πιάσαμε τώρα τα κοινωνικά εργαστήρια; Αλλά αν είσαι κολλητός του πρώην ΥΕΘΑ γίνεσαι εύκολα στρατηγός. Αντίθετα άριστοι ανώτατοι αξιωματικοί στις προηγούμενες κρίσεις διώχθηκαν κακήν κακώς.  

Εδώ ναύαρχοι ή στρατηγοί γίνονται μόνον όσοι θα τους αιχμαλωτίσουν προσωπικό ή θα τους συμβούν ναυτικά ατυχήματα ή κλοπές υλικού (Λέρος). Παράδειγμα οι τρεις προσαράξεις πλοίων από ημερών του σημερινού Α/ΓΕΝ. 

Η στρατιωτική ηγεσία και ειδικά η υφιστάμενη ούτε που πρόκειται να αντιδράσει… 

Η πολιτική ηγεσία να αντιδράσει άμεσα. Το έχουμε πάρει πολύ λάθος.