Στη BAE Systems, η οποία συνεργάζεται με την ιταλική Iveco Defense Vehicles, κατοχυρώθηκε τελικά το συμβόλαιο, των Αμερικανών Πεζοναυτών, ύψους $ 198 εκατομμυρίων για την προμήθεια μιας αρχικής παρτίδας 30 αμφίβιων τεθωρακισμένων οχημάτων ACV (Amphibious Combat Vehicles), με δικαίωμα προαίρεσης για άλλα 174 οχήματα, δυνητικού κόστους $ 1 δισεκατομμυρίου. Οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2019.

Τα οχήματα ACV αναμένεται να αντικαταστήσουν, σταδιακά και μέχρι το 2035, τα εν υπηρεσία, AAV-7 (Assault Amphibious Vehicle), τα οποία βρίσκονται σε υπηρεσία από το 1972.

Το ACV μπορεί να μεταφέρει 16 συνολικά Πεζοναύτες, εκ των οποίων τρείς είναι το πλήρωμα του οχήματος. Ενσωματώνει αυξημένο επίπεδο προστασίας και, όπως αποδείχθηκε από τις δοκιμές των Αμερικανών Πεζοναυτών σε 16 πρωτότυπα το 2017, επιτυγχάνει εξαιρετικές επιδόσεις κίνησης σε κάθε μορφής εδάφους και στη θάλασσα.

Το όχημα είναι τροχοφόρο (8 x 8) και ενσωματώνει κινητήρα έξι κυλίνδρων, μέγιστης ισχύος 700 ίππων. Σχεδιάστηκε με σπονδυλωτή φιλοσοφία και με ανοικτή αρχιτεκτονική, έτσι ώστε να μπορεί να αναβαθμίζεται εύκολα στο μέλλον, ανάλογα με την πρόοδο της τεχνολογίας.