Στην αποκάλυψη ότι η Μόσχα ανέπτυξε στη Συρία μαχητικά αεροσκάφη Su-57, τα οποία βρίσκονται σε τελικό στάδιο δοκιμών αποδοχής, με στόχο να δοκιμάσει τις δυνατότητες τους και τα ηλεκτρονικά τους στον τομέα του εντοπισμού των αμερικανικών μαχητικών F-22 Raptor και F-35 Lightning II, τα οποία επιχειρούν και αυτά στη Συρία, σύμφωνα με τη Μόσχα. Ο Ρώσος αξιωματούχος δεν αποκάλυψε τα αποτελέσματα της χρήσης των Su-57 στη Συρία.

Η ανάπτυξη των ρωσικών αεροσκαφών στη Συρία έγινε το περασμένο Φεβρουάριο. Την είδηση είχε δημοσιεύσει η ιστοσελίδα «Lenta.ru», που είναι το blog του κέντρου αναλύσεων CAST (Center for Analysis of Strategies and Technologies), που ανήκει στο δημοσιογραφικό όμιλο Vostok-Media. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Lenta.ru» συνολικά αναπτύχθηκαν τέσσερα Su-57 στην βάση Humaymim για επιχειρησιακή αξιολόγηση σε πραγματικές συνθήκες μάχης.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ρωσία υπέγραψε πρόσφατα συμβόλαιο για την προμήθεια 12 Su-57, η έναρξη παράδοση των οποίων αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2019.