Καμμένος

Τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποφάσισε ο Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, «με απόφαση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου συγκαλείται την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, στις 10:00, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και στις 11:00 η Εκτελεστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή».

Η έκτακτη σύγκληση των οργάνων του κόμματος έρχονται μετά τα όσα συνέβησαν το Σάββατο, με την αιχμηρή συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά για τον Πάνο Καμμένο και το αινιγματικό tweet του υπουργού Άμυνας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοτζιάς σε συνέντευξή του είπε: «Για την ηγεσία των ΑΝΕΛ δεν θα μιλήσω, είναι το άκρον άωτον. Ο κ. Καμμένος σταμάτησε να λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση όταν κατάλαβε ότι δεν θα τον ακολουθήσουν πολλοί δικοί του», είπε ο κ. Κοτζιάς και εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση που φτιάχτηκε το 2015 ήταν μια κυβέρνηση σωτηρίας, μας έβγαλε από τα μνημόνια. Θα μπορούσαν μετά να αλλάξουν οι ισορροπίες μέσα σε αυτήν και να μην μπει σε αυτή την κατάσταση φθοράς, που την έχει βάλει ο κ. Καμμένος. Δεν θέλει ενιαία τα Σκόπια ο κ. Καμμένος».

Η απάντηση Καμμένου

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανήρτησε ένα αινιγματικό tweet το απόγευμα του Σαββάτου, στο οποίο ανέφερε:

«Κάνουν τραγικό σφάλμα όσοι νομίζουν ότι θα αποδεχτώ τετελεσμένα για το Εθνικό θέμα.
Οι ΑΝΕΛ και ο ίδιος:
ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ
ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ
ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ.
Ο ολετήρας της χώρας και της κυβέρνησης ομολόγησε ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΑΝΕΝΔΟΤΟ».

Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καμμένος με το προαναφερθέν tweet ουσιαστικά «φωτογραφίζει» τον κ. Κοτζιά, κατηγορώντας τον ότι σχεδίαζε την αποστασία βουλευτών των ΑΝΕΛ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Καμμένος εμφανίζεται σφόδρα δυσαρεστημένος όχι απλώς με τον τέως υπουργό Εξωτερικών, αλλά και με την κυβέρνηση, και φέρεται αποφασισμένος να τραβήξει στα άκρα το σχοινί, με ό,τι μπορεί αυτό να συνεπάγεται για την κυβερνητική πλειοψηφία και ενόψει της εισαγωγής της Συμφωνίας των Πρεσπών προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή.