Τραμπ

Ακαρπες απέβησαν οι διαπραγματεύσεις του προέδρου Τραμπ με τους Δημοκρατικούς για την άρση της μερικής αναστολής στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ, με τον αμερικανό πρόεδρο να απειλεί ότι το λουκέτο μπορεί να διαρκέσει μήνες ίσως και χρόνια και να προειδοποιεί με κήρυξη κατάστασης εκτάκτου ανάγκης προκειμένου το τείχος με το Μεξικό να ανεγερθεί τάχιστα.

Κεντρικό σημείο τριβής είναι η απαίτηση του Ντ. Τραμπ για έγκριση κονδυλίων 5 ,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τα οποία θα χρηματοδοτηθεί το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, ενώ σε δηλώσεις του που μετέδωσε πριν από λίγο ο Πρόεδρος Τραμπ έκανε λόγο ακόμη και για ενδεχόμενο να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης προκειμένου το τείχος με το Μεξικό να ανεγερθεί τάχιστα.

Να σημειωθεί ότι 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι παραμένουν απλήρωτοι για 13η ημέρα, καθώς ο Τραμπ μπλοκάρει τις χρηματοδοτήσεις πέντε υπουργείων αν δεν λάβει τα 5,6 δισ. από το Κογκρέσο για να κατασκευάσει μέρος του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, κάτι που έχει υποσχεθεί στους υποστηρικτές του.

Τέλος ο Τραμπ διαβεβαίωσε τους υποστηρικτές του ότι η υπόσχεση έχει ήδη τηρηθεί. «Το Μεξικό πληρώνει για το τείχος μέσα από τη νέα εμπορική συμφωνία», έγραψε στο Τwitter. «Μεγάλο μέρος του τείχους έχει ήδη ανακαινιστεί πλήρως ή χτιστεί. Εχουμε κάνει πολλή δουλειά», προσέθεσε.

(πηγή: Καθημερινή)