Ο Κώστας Καραΐσκος, επί δεκαετίες εκδότης της μαχητικής εφημερίδας «Αντιφωνητής» και δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Κομοτηναίων, με την Παράταξη «Σπάρτακος», της οποίας είναι επικεφαλής, έστειλε ανοικτή επιστολή προς τον Αρχηγό του ΓΕΣ, αντιστράτηγο Γ. Καμπά, την οποία κοινοποιεί στον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και τον Υπουργό Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλο, ζητώντας να μάθει αν έχει σταλεί διαταγή με υπογραφή του Αρχηγού του ΓΕΣ, με απαράδεκτες, κατά την άποψή μας, οδηγίες προς τους στρατιωτικούς, σε σχέση με την παράνομη μετανάστευση.

Παραθέτουμε την επιστολή του Κ. Καραΐσκου και αφήνουμε τους αναγνώστες μας να εξάγουν εκείνοι τα δικά τους συμπεράσματα, αφού παραθέσουμε μια λαϊκή παροιμία, που βγήκε μετά την Επανάσταση του 1821: «Εκεί που κάποτε κρεμούσαν τ’ άρματα οι καπεταναίοι, τώρα κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια».

Κομοτηνή, 1-12-2019

«ΠΡΟΣ

Αντιστράτηγο Γ. Καμπά, Αρχηγό Γ.Ε.Σ.

Στρατόπεδο ΠΑΠΑΓΟΥ, Μεσογείων 227-231, Χολαργός, 15561 ΑΘΗΝΑ

Κοινοποίηση:

Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη

Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλο

Κύριοι,

Η γενική διάλυση της χώρας μας με την αφορμή της μαζικής παράνομης μετανάστευσης ελπίζαμε ανέκαθεν πως θα έβρισκε ένα ανάχωμα στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, τουλάχιστον στα μέρη μας και δη στον Έβρο. Δυστυχώς, τόσο η επικρατούσα κατάσταση όσο και πρόσφατες φήμες που κυκλοφορούν, βεβαιώνουν ότι η στρατιωτική (και η πολιτική;) ηγεσία του ΥΠΕΘΑ τείνει να ευνουχίσει και το ένοπλο κομμάτι του λαού μας.

Εκ μέρους λοιπόν του συνειδητού τμήματος της ακριτικής κοινωνίας, σας ερωτώ: Έχουν σταλεί οδηγίες προς παραμεθόριες μονάδες στις οποίες οι οδηγοί του Ελληνικού Στρατού και οι άλλοι συνάδελφοί τους καλούνται επί της ουσίας να μην αντιδρούν όταν εμφανίζονται ενώπιόν τους «Παρανόμως Εισελθόντα Πρόσωπα – ΠΕΠ»;

Έχετε υπογράψει ή είναι σε γνώση σας οδηγία για παραμονή του οδηγού εντός του οχήματος ή αλλαγή δρομολογίου προκειμένου να αποφευχθεί κάθε επαφή με ΠΕΠ; Για αγγλιστί προειδοποίηση του τύπου «παραβιάζετε στρατιωτική ἰδιοκτησία, παρακαλώ απομακρυνθείτε»; Τέλος, για την περίπτωση που τα ΠΕΠ επιμείνουν (!), είναι δυνατόν να συστήνεται εγκατάλειψη του οχήματος με μόνη προτεινόμενη μέριμνα για τον οδηγό να …κατεβάσει τον γενικό διακόπτη και να πάρει φεύγοντας τα κλειδιά;;;!!!

Επειδή ειδικά το τελευταίο παραβιάζει ώς και τον στρατιωτικό όρκο, αλλά και όλα αυτά προσομοιάζουν μάλλον με εχθρική προπαγάνδα κατά του ηθικού των Ελλήνων, ευελπιστούμε να διαψεύσετε ότι τα ανωτέρω αναφερόμενα ισχύουν ως οδηγίες του ΓΕΣ. Ο Στρατός μας δεν βρίσκεται στη Θράκη ούτε ως θυρωρός παρανόμων μεταναστών ούτε ως σερβιτόρος σαμπάνιας σε γαλονάδες.

Με τιμή,

Κώστας Καραΐσκος, Κομοτηνή

επικεφαλής της Παράταξης Πολιτών ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ,

Περιφερειακή Επιτροπή Υπεράσπισης της Ελληνικής Κοινωνίας»

ΠΗΓΗ: ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ