Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ (Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων) το τουρκικό γεωτρύπανο «Πορθητής» έχει ξεκινήσει γεώτρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Η πληροφορία είναι από τη Λευκωσία και βασίζεται στη μεταφορά υλικών (τσιμέντου και λάσπης) και εξοπλισμού σχετικού με τη γεώτρηση. Εν συντομία. Η Κύπρος θεωρεί ότι έχει σοβαρές ενδείξεις πως η Τουρκία έχει αρχίσει την παράνομη γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ.

Comments

 1. Το Ισραήλ θα είχε καθαρίσει με ένα ρεσάλτο των ειδικών δυνάμεων στο φατίχ! Ολόκληρη Ευρώπη και έχει γονατίσει στον Σουλτάνο εκβιαστή και διστάζει ακόμη και για κυρώσεις!

  1. Απλά η Ευρώπη και η Αμερική είναι παραδοσιακά φιλότουρκη κι αν δεν ήταν ο Ερντογάν θα είχαν επιτρέψει να γίνουν πολύ χειρότερα. Οι λόγοι δεν είναι μόνο γεωστρατηγικοί αλλά είναι και βαθιά πολιτισμικοί και ιστορικοί. Αν δεν το καταλάβουμε αυτό θα αποτυγχάνουμε πάντα να ερμηνεύουμε και να προβλέπουμε τα γεγονότα.

   1. Η απορία μου είναι ειρωνική! Ο ρόλος συγκεκριμένων ευρωπαικών κρατών στα ελληνοτουρκικά είναι γνωστός όπως και οι επενδύσεις αυτών στην Τουρκία. Όταν όμως η ελληνική οικονομία χάνει απο κυρώσεις της Ε.Ε. σε χώρες όπως η Ρωσία, τότε έχει κάθε δικαίωμα να απαιτήσει ανάλογη στήριξη και ανάλογα μέτρα.
    Απο εκεί και πέρα η λογική και το συμφέρον της χώρας είναι να είναι δυνατή απο μόνη της και όχι να βασίζεται σε μύθους περι ελληνικών συνόρων που είναι και ευρωπαικά! Άλλα άντε τώρα να πείσεις το ευρωλάγνο πολιτικό σύστημα που μετέτρεψε την Ελλάδα απο χώρα σε χώρο να πάψει να πιστεύει σε οφθαλμαπάτες

 2. Αν επιβεβαιωθεί άμεσα κυρώσεις από ΕΕ και επέκταση της Αιγιαλίτιδας Ζώνης στα 12 ΝΜ. Αρκετά με τα τερτίπια του Ερντογάν. Ας το χωνέψει απ’ την καλή πως ΝΑ Μεσόγειο για αυτόν γιόκ αλλιώς θα το χωνέψει απ’ την ανάποδη…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *