Στη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης «SNA 2024» η BAE Systems παρουσίασε τον εκτοξευτή ADLS (Adaptable Deck Launching System). Ο εκτοξευτής μπορεί να τοποθετηθεί σε πλοία, ακόμα και μικρού εκτοπίσματος, κάτι που σύμφωνα με την BAE Systems πολλαπλασιάζει την ισχύ τους με προσιτό κόστος. Ο εκτοξευτής ADLS προσφέρεται σε δύο διαμορφώσεις, ανάλογα με το μήκος τους: Στη διαμόρφωση TLLS (Tactical Length Launcher System) και στη διαμόρφωση SLLS (Strike Length Launcher System).

Ο TLLS έχει μήκος 7,21 μέτρα, πλάτος 3,86 μέτρα, ύψος 3,07 μέτρα και ζυγίζει 8.200 κιλά. Ο SLLS έχει μεγαλύτερες διαστάσεις (μήκος 8,08 μέτρα, πλάτος 3,86 μέτρα, ύψος 3,37 μέτρα), ζυγίζει 9.173 κιλά και μπορεί να εκτοξεύσει μεγαλύτερους πυραύλους. Σύμφωνα με τη BAE Systems οι εκτοξευτές δεν απαιτούν μεγάλη κατανάλωση ενέργειας, ενώ το σύστημα ελέγχου πυρός προέρχεται από τους εκτοξευτές Mk.41 VLS (Vertical Launching System).

Ο ADLS μπορεί να εκτοξεύσει αντιαεροπορικούς πυραύλους, πυραύλους κατά χερσαίων στόχων, πυραύλους κατά πλοίων κ.ά. Επίσης, είναι πλήρως συμβατός με τα κάνιστρα που χρησιμοποιεί ο εκτοξευτής Mk.41 VLS. Με άλλα λόγια, ο ADLS μπορεί να εκτοξεύσει ότι εκτοξεύει ο Mk.41 VLS. Επίσης κάθε κελί μπορεί να ενσωματώνει τετραπλό εκτοξευτή (Quad-Pack). Εξωτερικά περιβάλλεται από προστατευτικό πλαίσιο, το οποίο είναι κατασκευασμένο από υλικό μείωσης του ίχνους ραντάρ, έτσι ώστε να μην επιβαρύνει το ολικό ίχνος ραντάρ του πλοίου.