Στη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης «SMM 2022» (Αμβούργο, 6-9 Σεπτεμβρίου) τα γερμανικά ναυπηγεία German Naval Yards θα παρουσιάσουν, για πρώτη φορά, τη νέα κορβέτα SeaGuard-96. Η κορβέτα σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τα γαλλικά ναυπηγεία CMN (τα δύο ναυπηγεία ανήκουν στον ίδιο όμιλο επιχειρήσεων). Στον τομέα των κορβετών τα γερμανικά ναυπηγεία έχουν σχεδιάσει και αναπτύξει την GPC-90 (General Purpose Corvette-90), εκτοπίσματος 2.000 τόνων, ενώ τα γαλλικά τη C-Sword-90.

Η SeaGuard-96 ενσωματώνει σύστημα διαχείρισης μάχης τελευταίας τεχνολογίας και είναι σπονδυλωτής σχεδίασης, έτσι ώστε να προσαρμόζεται ανάλογα με τις επιχειρησιακές απαιτήσεις του εκάστοτε πελάτη. Επίσης ενσωματώνει τρισδιάστατο ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών και αισθητήρες και όπλα, ανάλογα με τις απαιτήσεις (αντιαεροπορικά βλήματα, βλήματα κατά πλοίων κ.ά.). Η όλη σχεδίαση ενσωματώνει χαρακτηριστικά απόκρυψης του ίχνους (Stealth). Το κύριο πυροβόλο βρίσκεται στο εμπρός τμήμα, ενώ το ελικοδρόμιο στο πίσω.

Το μήκος της SeaGuard-96 είναι 96 μέτρα και το πλάτος 13,5 μέτρα. Το εκτοπίσματος πλοίου είναι περί τους 2.000 τόνους, ενώ οι απαιτήσεις επάνδρωσης είναι 60 άτομα. Το σύστημα πρόωσης αποτελείται από δύο πετρελαιοκινητήρες και τέσσερις γεννήτριες. Η μέγιστη ταχύτητα του πλοίου είναι οι 28 κόμβοι (52 χιλιόμετρα την ώρα), ενώ η τυπική εμβέλεια του είναι 4.000 ναυτικά μίλια (7.408 χιλιόμετρα).