Λαθρομετανάστες σύνορα ΗΠΑ

Τουλάχιστον τρεις βολές ευθείας ρίψης με δακρυγόνα εκτοξεύτηκαν στην μεξικανική πλευρά των συνόρων κοντά στην παραλία της Τιχουάνα από την πλευρά των ΗΠΑ νωρίς την Τρίτη, σύμφωνα με το AP.

Η επίθεση φέρεται να έπληξε τις οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων των ανδρών, των γυναικών και των παιδιών που έφτασαν τον περασμένο μήνα με μεταναστευτικό τροχόσπιτο από την Ονδούρα.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τελωνείων και Συνόρων (CBP) δήλωσε ότι το δακρυγόνο αέριο στόχευε σε ανθρώπους που έριχναν πέτρες προς τους αμερικανούς πράκτορες, εμποδίζοντας την παροχή βοήθειας προς παιδιά ανέφερε η AP.

Η CBP κατέγραψε επίσης ότι 25 μετανάστες κρατήθηκαν την Τρίτη.

Το περιστατικό αυτό προστίθεται σε έναν μακρύ κατάλογο παραβατικών ενεργειών καθώς, ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου, οι αμερικανικές αρχές σύγκρούστηκαν με μερίδα λαθραίων μεταναστών από την Κεντρική Αμερική, όταν μια ομάδα περίπου 500 μεταναστών επιχείρησε να εισβάλει στις ΗΠΑ, με τις Αρχές να απαντούν με δακρυγόνα.

Σκληρή αναμένεται να είναι και στο εγγύς μέλλον η στάση του αμερικανου προέδρου, καθώς ο Ντόναλντ Τράμπ, έχει απειλήσει επανειλημμένα ότι θα κλείσει τα νότια σύνορα των ΗΠΑ αν δεν λάβει τη χρηματοδότηση που επιδιώκει, έτσι ώστε να χτίσει ένα τοίχο στα σύνορα.

Λαθρομετανάστες σύνορα ΗΠΑ

Απόρροια της κυβερνητικής αυτής πολιτικής, είναι η ομοσπονδιακή διακυβέρνηση να βρίσκεται σε κρίση, καθώς αρκετές λειτουργίες πλέον δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν.

Μάλιστα πριν λίγες ημέρες, είχαμε μια εκ νέου αποτυχία των βουλευτών του Καπιτώλιου να βρουν συμβιβασμό σχετικά με ένα νομοσχέδιο δαπανών, λόγω των αιτημάτων του Trump να συμπεριλάβει περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια στον προϋπολογισμό για την κατασκευή ενός τείχους στα νότια σύνορα των ΗΠΑ.

Τέλος, οι αρχές της πόλης του Μεξικού δήλωσαν ότι πάνω από 8.200 μετανάστες από την Κεντρική Αμερική που αναζητούν άσυλο έφτασαν στο Μεξικό, με περίπου 7.400 από τους μετανάστες να μένουν κοντά στις πόλεις Τιχουάνα και Μεξικαλί, νότια της πολιτείας της Καλιφόρνια.