Η γερμανική KMW ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα πυροβολικού AMGM (Artillery Mobile Gun System), το οποίο έχει μετονομάσει σε RCH-155 (Remote Controlled Howitzer), βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με βασικό φορέα  το τροχοφόρο όχημα Boxer (8 x 8). Το πρόγραμμα βρίσκεται σε φάση εκτέλεσης δοκιμών πεδίου.

Ο πύργος του πυροβόλου είναι θωρακισμένος και μπορεί να κινηθεί σ’ ολόκληρο το τόξο των 360°. Το πυροβόλο ενσωματώνει την κάνη L52 μήκους 52 διαμετρημάτων, όμοια με αυτή του PzH-2000, και πλήρως αυτόματο σύστημα γέμισης και διαχείρισης πυρομαχικών.

Το όχημα μπορεί να μεταφέρει έως και 30 πυρομαχικά μέσα στον πύργο. Επιτυγχάνει μέγιστο βεληνεκές 30 χιλιόμετρα, με συμβατικά πυρομαχικά υψηλής εκρηκτικότητας ή 40 χιλιόμετρα με πυρομαχικά αυξημένου βεληνεκούς. Ο χρόνος τάξης είναι μόλις ένα λεπτό, ενώ ο μέγιστος ρυθμός βολής ανέρχεται στα οκτώ βλήματα το λεπτό. Με την παύση πυρός, το πυροβόλο μπορεί να φύγει από τη θέση βολής προς άλλη μέσα σε ένα λεπτό.

Επίσης το AMGS διαθέτει την ικανότητα προσβολής ενός στόχου με πέντε βλήματα ταυτόχρονα (MRSI : Multiple Round Simultaneous Impact) σε μέγιστο βεληνεκές 12 χιλιόμετρα. Οι απαιτήσεις επάνδρωσης είναι μόλις δύο άτομα, τα οποία λειτουργούν το πυροβόλο μέσα από την καμπίνα, η οποία μπορεί να ενισχυθεί με θωράκιση για την μεγαλύτερη προστασία του πληρώματος.