Σύμφωνα με τον ηγέτη των Χριστιανοδημοκρατών της Γερμανίας (CSU), Markus Söder, οι Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις (Bundeswehr) βρίσκονται σε οριακή επιχειρησιακή κατάσταση, έχοντας απόθεμα πυρομαχικών για μόλις μία ημέρα.

Ο Söder δήλωσε ότι «για λόγους ασφαλείας θα πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αυξάνοντας τις αμυντικές δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ. Όχι γιατί το ζητούν οι ΗΠΑ, αλλά γιατί πρέπει να προστατεύσουμε τη χώρα μας».

Πρόσθεσε ότι θέλει να υπάρχει απόθεμα ανταλλακτικών και πυρομαχικών για ένα μήνα, ίσως και περισσότερο, ενώ έθεσε και το θέμα ναυπήγησης ελικοπτεροφόρου πλοίου, έτσι ώστε να μεγαλώσει η συνδρομή της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Οι δηλώσεις Söder έρχονται να επιβεβαιώσουν δημοσίευμα του «Politico» της Γερμανίας, του Μαρτίου του 2019, σχετικά με την κακή κατάσταση των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Τη σχετική ανάρτηση μπορείτε να διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Comments

  1. Ωραίο παιχνίδι έχουν βρει οι Γερμανοί με τις ΗΠΑ. Ανακοινώνουν ότι δεν έχουν πυρομαχικά, ανταλλακτικά, πιλότους και πάει λέγοντας για να μην τους «πρήζουν» οι αμερικανοί συν να μην τα χαλάσουν με τους ρώσους και τους κόψουν το αέριο. πετάνε και μια φωτοβολίδα του τύπου να αγοράσουμε ένα ελικοπτεροφόρο για την βόρεια θάλασσα και ξεμπέρδεψαν. Δηλαδή τα 30-40 δισ που δίνουν κάθε χρόνο για προυπολογισμό που πηγαίνουν? καλά τρώνε μάλλον κάποιοι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *