Οριστικό τέλος στο πρόγραμμα Euro Hawk βάζει η Γερμανία, μετά και την αποτυχημένη προσπάθεια πώλησης τους (είχε αναφερθεί ο Καναδάς ως πιθανός αγοραστής). Το πρόγραμμα αφορούσε στην ανάπτυξη μιας γερμανικής έκδοσης του RQ-4 Global Hawk και κόστισε € 705 εκατομμύρια. Έτσι, σύμφωνα με τον γερμανικό τύπο, το Euro Hawk θα λάβει θέση στο στρατιωτικό μουσείο Berlin-Gatow, από το 2022 και μετά. Η Γερμανία προμηθεύτηκε τα RQ-4 Global Hawk το 2000, αλλά τελικά το κόστος τροποποίησης τους κρίθηκε υπερβολικό, ενώ υπήρξε και θέμα εάν το πρωτότυπο του Euro Hawk θα είναι συμβατό με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Το 2013 ο τότε Υπουργός Άμυνας, Thomas de Maiziere, δήλωσε ότι το πρόγραμμα είναι «τελειωμένο» και ότι είναι καλύτερο να έχει «ένα εφιαλτικό τέλος παρά έναν εφιάλτη δίχως τέλος». Το 2017 η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη και η προμήθεια επτά πρωτότυπων και εξοπλισμού υποστήριξης κόστισε € 705 εκατομμύρια. Σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση τα αεροχήματα έχουν «αποκρατικοποιηθεί», δηλαδή έχουν αφαιρεθεί τα αμερικανικής προέλευσης συστήματα επικοινωνιών, το σύστημα GPS και το σύστημα ελέγχου πτήσης.

Ουσιαστικά οι γερμανικές αρχές απομάκρυναν όποιο υπό-σύστημα περιλαμβάνει ευαίσθητο λογισμικό αμερικανικής προέλευσης. Ωστόσο, χωρίς αυτά τα συστήματα τα αεροχήματα, μετά βίας, μπορούσαν να πετάξουν. Έτσι το πρόγραμμα δεν προχώρησε. Πλέον η Γερμανία συμμετέχει στο κοινό ευρωπαϊκό πρόγραμμα Euro Drone, μαζί με τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία. Σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα η πρώτη πτήση του Euro Drone έχει προγραμματιστεί για το 2025, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται το 2028. Το αρχικό συμβόλαιο θα αφορά στην παραγωγή τουλάχιστον 20 συστημάτων με συνολικά 60 δικινητήρια UAV, εκ των οποίων επτά συστήματα για την Γερμανία, πέντε για την Ιταλία και από τέσσερα για την Ιταλία και τη Γαλλία.