Ένας Ρώσος βουλευτής ζήτησε από τον στρατό να «σταματήσει να λέει ψέματα» για τις ήττες του στην Ουκρανία, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις υποχωρούν σε πολλά μέτωπα. «Ο κόσμος ξέρει. Ο λαός μας δεν είναι ανόητος. Και βλέπει ότι δεν θέλουμε να του πούμε παρά ένα μέρος της αλήθειας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια αξιοπιστίας», δήλωσε ο βουλευτής Αντρέι Καρταπόλοφ, επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Κρατικής Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, και πρώην στρατιωτικός διοικητής.

Μιλώντας στο κανάλι που διατηρεί στο Telegram ο Ρώσος προπαγανδιστής Βλαντίμιρ Σαλαβιόφ, ο Καρταπόλοφ ζήτησε από τον στρατό να «σταματήσει να λέει ψέματα». «Ο εχθρός βρίσκεται στη γη μας. Σχεδόν όλα τα παραμεθόρια χωριά στην περιοχή του Μπέλγκοροντ έχουν επί της ουσίας καταστραφεί», συνέχισε, καθώς οι βομβαρδισμοί έχουν αυξηθεί σε αυτήν την περιοχή που βρίσκεται στα σύνορα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

«Μαθαίνουμε (τα νέα) από οποιονδήποτε, από κυβερνήτες, από πολεμικούς ανταποκριτές. Αλλά οι αναφορές του υπουργείου Άμυνας δεν αλλάζουν», πρόσθεσε. Οι ουκρανικές δυνάμεις διεκδικούν τις τελευταίες ημέρες νέα εδαφικά κέρδη στην ανατολική και νότια Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες, όπου τα στρατεύματα της Μόσχας αντιμετωπίζουν δυσκολίες έχοντας ήδη χάσει το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής του Χαρκόβου στα βορειοανατολικά.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πολύ σπάνια παραδέχεται τις αποτυχίες των στρατευμάτων του, αρκούμενο να δημοσιεύει κάθε μέρα μια έκθεση στην οποία απαριθμεί τις βαριές απώλειες που ισχυρίζεται ότι προκαλεί στον αντίπαλό του. Ωστόσο, ένας στρατιωτικός χάρτης που εμφάνισε χθες το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης, έδειχνε μια σημαντική υποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων στο βόρειο τμήμα της περιφέρειας Χερσώνας της νότιας Ουκρανίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα προσάρτησε τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες, του δήλωσε σήμερα ότι η στρατιωτική κατάσταση θα «σταθεροποιηθεί» στην Ουκρανία.