Ρωσία Πύραυλος

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας, μετά από εντολή του προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν, διενήργησε, την Τετάρτη, την επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου Avangard από την περιφέρεια Ορενμπούργκ, προσβάλλοντας εναν στόχο στην Χερσόνησο της Καμτσάτκας, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του Κρεμλίνου.

“Ο Πούτιν πήγε στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Άμυνας και έδωσε την εντολή να αρχίσουν οι δοκιμές. Η εκτόξευση εκτελέστηκε από στρατιώτες των Δυνάμεων Στρατηγικών Πυραύλων από τις εγκαταστάσεις εκτόξευσης Ντομπαρόφσκι [περιφέρεια Ορενμπούργκ]. Ο πύραυλος χτύπησε ομοίωμα στόχου στο πεδίο βολών πυραύλων Κουρα στην Καμτσάτκα,” γνωστοποίησε το δελτίο τύπου το Κρεμλίνου.

“Ο Πουτιν ευχαρίστησε τους δημιουργούς του Avangard, τους συμμετέχοντες στην δοκιμή και το υπουργείο άμυνας για την εξαιρετικό αποτέλεσμα,” πρόσθεσε το δελτίο τύπου του Κρεμλίνου.

Το πρόγραμμα πτητικών δοκιμών του πυραύλου του συστήματος Avangard έχει ολοκληρωθεί και καθιστά εφικτή την έγκαιρη είσοδο του συστήματος στην ενεργό υπηρεσία, όπως ανακοινωσε η υπηρεσία ενημέρωσης του Κρεμλίνου σε δελτίο τύπου την Τετάρτη.

“Το πρόγραμμα δοκιμαστικών πτήσεων ολοκληρώθηκε, το οποίο επιτρέπει στο σύστημα Avangard να ενταχθεί εν ευθέτω χρόνω στην ενεργό υπηρεσία με τις Δυνάμεις Στρατηγικών Πυραύλων,” δήλωσε το Κρεμλίνο.

Λέγεται ότι οι ικανότητες της υπό δοκιμασίας πτερωτής μονάδας ανεπορείας το καθιστούν ικανό να παρακάμψει τις περιοχές κάλυψης πληροφοριών και πυρός των πυραυλικών αεραμυνών, οι οποίες του επιτρέπουν να υπερνικήσει όλες τις υφιστάμενες και μελλοντικές άμυνες πυραυλικών συστημάτων.

Πηγή: Sputnik.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *