Στην διεθνή έκθεση «EUROSATORY 2018» η γαλλική SD4E παρουσίασε το ρομπότ SniBot (Sniper Robot), το οποίο λειτουργεί ως ελεύθερος σκοπευτής υψηλής ακριβείας για αποστολές σε κατοικημένες περιοχές, στρατιωτικές ή αστυνομικές, και για αποστολές περιμετρικής προστασίας κρίσιμων εγκαταστάσεων. Η ανάπτυξη του στοχεύει στην επιχειρησιακή ανακούφιση των ελεύθερων σκοπευτών, συνεπώς στην εξοικονόμηση ενέργειας και χρόνου, με παράλληλη αύξηση των ποσοστών ακρίβειας των βολών.

Σύμφωνα με την SD4E το SniBot επιτυγχάνει ποσοστά ευστοχίας 100% κατά εν κινήσει στόχων σε αποστάσεις έως τα 200 μέτρα με χειρουργικής ακρίβειας πλήγμα (π.χ. σε χέρι ή πόδι), ώστε να εξουδετερωθεί μεν ο στόχος, αλλά όχι να σκοτωθεί. Το SniBot είναι μια ρομποτική πλατφόρμα, πάνω στην οποία τοποθετούνται τυφέκια ελεύθερων σκοπευτών και διόπτρες. Μηχανικά μέρη σταθεροποιούν το όπλο, ενώ η εικόνα των αισθητήρων διαβιβάζεται στον χειριστή, ο οποίος στοχεύει και δίνει την εντολή βολής.

Σε εγκαταστάσεις στρατηγικής σημασίας, αντί των περιπολιών, οι οποίες μπορεί να αντιδράσουν λανθασμένα ή αργά, η άμυνα που προτείνει η SD4E είναι ο προγραμματισμός αριθμού SniBot να κινούνται πέριξ της εγκατάστασης, με τέτοιο τρόπο και με τέτοιο μοτίβο ώστε να μην υπάρχει «κενό διείσδυσης». Επιπλέον το SniBot δεν κουράζεται, ούτε νυστάζει, ούτε χάνει την «αυτοσυγκέντρωση» του. Κάθε SniBot ελέγχεται από έναν χειριστεί από θέση και τοποθεσία ασφαλείας.

Ιδανικό για καταστάσεις ομηρίας το SniBot μπορεί να εξουδετερώσει έναν εγκληματία από απόσταση, χωρίς αυτός να το περιμένει, με χειρουργική ακρίβεια. Ομοίως δύο ή περισσότερα SniBot, ανάλογα με τους δράστες, μπορούν να εκτελέσουν βολή ταυτόχρονα ή με διαφορά κλάσματος του δευτερολέπτου, προκειμένου να εξουδετερώσουν όλους τους δράστες ή όσους βρίσκονται σε συγκεκριμένο χώρο με ταυτόχρονη εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων προς εξουδετέρωση των υπολοίπων εγκληματιών.