Το Ναυτικό της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2040 θα προχωρήσει στην σταδιακή, αλλά ριζική, αναδιοργάνωση του με έμφαση την αιχμή της τεχνολογίας και την αποτελεσματικότητα. Το νέο Νοτιοκορεατικό Ναυτικό θα έχει και μια Ναυτική Διοίκηση Μη-Επανδρωμένων Δυνάμεων, η οποία θα αποτελείται από τρείς Στόλους: Μη-Επανδρωμένων Πλοίων Επιφανείας, Μη-Επανδρωμένων Υποβρυχίων και Μη-Επανδρωμένων Εναέριων Συστημάτων. Επίσης οι Πεζοναύτες θα αναβαθμιστούν και θα αποτελέσουν το τέταρτο Επιτελείο των Νοτιοκορεατικών Ενόπλων Δυνάμεων, μετά το Στρατό, το Ναυτικό και την Αεροπορία.
Σήμερα τα μη-επανδρωμένα συστήματα αποτελούν μόλις το 1% της δύναμης του Ναυτικού της χώρας. Στόχος είναι στα μέσα της δεκαετίας του 2020 να είναι στο 9%, στα μέσα της δεκαετίας το 2030 στο 28% και το 2040, όταν ολοκληρωθεί η αναδιοργάνωση, το ποσοστό αυτό να έχει φτάσει στο 45%. Ομοίως το ποσοστό των στρατεύσιμων θητείας του Ναυτικού θα μειωθεί, από το 37,1% σήμερα στο 20% το 2040. Την προσπάθεια αναδιοργάνωσης υα υποστηρίξει η εγχώριας αμυντική βιομηχανία με συστήματα στην αιχμή της τεχνολογίας, σχεδιασμένα και αναπτυγμένα από αμυντικές βιομηχανίες της χώρας.
Η αναδιοργάνωση θα συνοδευτεί κι από αλλαγή δόγματος. Το νέο δόγμα (ονομάζεται «Naval Kill Chain») αναφέρει την επιλογή ενός προληπτικού πλήγματος, σε περίπτωση επικείμενης πυρηνικής επίθεσης από τη Βόρεια Κορέα. Η δεύτερη παράμετρος του νέου δόγματος αφορά στην αναχαίτιση των επερχόμενων πυρηνικών πυραύλων, με αντιπυραυλικά συστήματα, ενώ η τρίτη παράμετρος αφορά στη μαζική, συμβατική προσβολή των Ενόπλων Δυνάμεων της Βόρειας Κορέας, έτσι ώστε να της καταστήσει ανίσχυρες για μαζική και γενικευμένη εισβολή στο έδαφος της Νότιας Κορέας.