Η Rheinmetall και η GM Defense ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν και θα διεκδικήσουν, με το HX3, πρόγραμμα του Αμερικανικού Στρατού για 5.700 νέα φορτηγά, αξίας $ 5 δισεκατομμυρίων. Το πρόγραμμα αφορά στην αντικατάσταση των FMTV (Family of Heavy Tactical Vehicles) των πρώτων παρτίδων. Τα HX3 είναι πλήρως ανασχεδιασμένα, σε σχέση με τα ΗΧ2, έχουν καλύτερη εργοστασιακή θωράκιση καμπίνας η οποία μπορεί να αυξηθεί ακόμα περισσότερο αν το επιθυμεί ο πελάτης, καλύτερες επιδόσεις κίνησης, καλύτερη εργονομία και ψηφιακά συστήματα, διαθέσιμα στον οδηγό, τα οποία αυξάνουν την επίγνωση της κατάσταση και βοηθούν στην τήρηση του δρομολογίου.

Επίσης ενσωματώνουν, ως δυνατότητα επιλογή, ενεργητικό σύστημα ανάρτησης στους πίσω τροχούς, το οποίο βελτιώνει τις επιδόσεις και τη συμπεριφορά του οχήματος σε ασφαλτόδρομο και χωματόδρομο. Το HX3 έχει σχεδιαστεί για να παρέχει τακτική και λογιστική υποστήριξη σε όλα τα κλιμάκια, από το επίπεδο Τάγματος μέχρι το επίπεδο της Στρατιάς, με εκδόσεις των 4 x 4, 6 x 6, 8 x 8 και 10 x 10. Επίσης μπορούν να αποτελέσουν και πλατφόρμες ενσωμάτωσης οπλικών συστημάτων και αισθητήρων. Ενσωματώνουν αυτόματο σύστημα διαχείρισης φορτίου. Για την ασφαλέστερη οδήγηση ο οδηγός έχει στη διάθεση του σειρά συστημάτων όπως το EBA (Emergency Brake Assist), το ACC (Adaptive Cruise Control) και το LDW (Lane Departure Warning).

Η αυτοπροστασία του οχήματος έχει επίσης αυξηθεί. Εκτός της συμβατικής βαφής παραλλαγής, τα HX3 έχουν τη δυνατότητα παύσης όλων των συστημάτων επικοινωνιών που διαθέτουν, έτσι ώστε να μειωθεί το ψηφιακό τους ίχνος. Η οροφή της καμπίνας είναι ενισχυμένη έτσι ώστε να μπορεί να δεχθεί την ενσωμάτωση τηλεχειριζόμενου πύργου με πολυβόλο, τον οποίο ο συνοδηγός λειτουργεί από το εσωτερικό της καμπίνας. Επιπλέον, τα HX3 μπορούν να δεχθούν και τα συστήματα παθητικής και ενεργητικής προστασίας, ROSY (Rapid Obscuring System) και ADS (Active Defence System) αντίστοιχα.