Η Γερμανική Κυβέρνηση ανάθεσε συμβόλαιο ύψους € 17 εκατομμυρίων (συν ΦΠΑ) στην Rheinmetall για την αναβάθμιση 25 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης Marder-1A3 από τα αποθέματα της Bundeswehr, τα οποία θα παραδοθούν στην Ιορδανία στις αρχές του 2018.

Το συμβόλαιο εντάσσεται στο πρόγραμμα παροχής δωρεάν στρατιωτικής βοήθειας της Γερμανίας προς την Ιορδανία, στο πλαίσιο της προσπάθειας της χώρας κατά της διεθνούς τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου η Rheinmetall θα πρέπει να παραδώσει στην Ιορδανία 25 πλήρως επιχειρησιακά Marder-1A3 με βαφή στα χρώματα της ερήμου. Εκτός των οχημάτων η Ιορδανία θα παραλάβει και ποσότητα ανταλλακτικών, πυρομαχικών, εγχειριδίων χρήσης, εργαλεία τεχνικής υποστήριξης και υπηρεσίες εκπαίδευσης. Πρόκειται για την τελευταία παρτίδα οχημάτων που θα παραλάβει η Ιορδανία.

Το σχετικό πρόγραμμα αποφασίστηκε το 2016 και το ίδιο έτος η Ιορδανία παρέλαβε 16 οχήματα, ενώ στις αρχές του 2017 παρέλαβε άλλα εννέα. Με τα 25 που θα παραλάβει στις αρχές του 2018 θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα.

Το Marder-1A3 ζυγίζει 35 τόνους (βάρος μάχης), ενσωματώνει κινητήρα ισχύος 600 ίππων, επιτυγχάνει μέγιστη ταχύτητα 60 χιλιόμετρα την ώρα και εξοπλίζεται με ένα πυροβόλο RH-202 των 20 χιλιοστών.