Εντυπωσιακές βολές από αυτοκινούμενα πυροβόλα και πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας έλαβε χώρα το πεδίο βολών στα Πετρωτά της Ξάνθης. Γεγονός που αντικατοπτρίζει το άριστο επίπεδο της σχολιαστικής και συστηματικής εκπαίδευσης που λαμβάνει χώρα στους Έλληνες πυροβολητές. 

Συντονισμός πυρών, ακρίβεια, ταχυκινησία, τακτική ευελιξία, άριστη διοίκηση και έλεγχος, ορθή και άμεση κατάδειξη στόχων είναι κάποια μόνον από τα χαρακτηριστικά των βολών από το Δ Σώμα Στρατού. Τόσο από πλευράς ηγεσίας ΓΕΣ και ειδικότερα από πλευράς Διεύθυνσης Πυροβολικού καθώς και από τους σχηματισμούς γίνεται προσπάθεια αναβάθμισης της εκπαίδευσης και εμπλουτισμού των εκπαιδευτικών σεναριών. Ο επαγγελματισμός του προσωπικού και το φιλότιμο αποτελούν εχέγγυα για την επιτυχία. Κινήσεις απλές και καθημερινές μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά με μεγάλο όφελος. 

Συγκεκριμένα, από την Τρίτη 31 Οκτωβρίου έως την Πέμπτη 02 Νοεμβρίου 2017, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, εκτελέσθηκαν Βολές Πυροβολικού και Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων, από το Μονάδες Πυροβολικού της 1ης Στρατιάς και του Δ΄ Σώματος Στρατού, στο Πεδίο Βολής Πετρωτών.

Τη δραστηριότητα παρακολούθησε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, την Πέμπτη 02 Νοεμβρίου 2017. Στη συνέχεια, ο Αρχηγός ΓΕΣ επισκέφθηκε την 182 Μοίρα Κατευθυνομένων Βλημάτων (182 ΜΚ/Β TOR – M1) και τον 322 Λόχο Επισκευών (322 ΛΕΚ/Β TOR – M1) στην Κομοτηνή, όπου παρακολούθησε εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Σημειώνεται, ότι το TOR – M1 αποτελεί ένα υπερσύγχρονο οπλικό σύστημα με εξαιρετικές επιδόσεις

Η ευστοχία, η ακρίβεια, ο όγκος των πυρών, καθώς και επιτυχής εκτέλεση των διαδικασιών βολής, απέδειξε το άριστο επίπεδο της εκπαίδευσης του προσωπικού, το οποίο συμμετείχε σε όλες τις δραστηριότητες με υψηλό ηθικό, ζήλο, αισιοδοξία και αφοσίωση στα καθήκοντά του.

Aξίζει να αναφέρουμε πως η τεχνολογία και οι αριθμοί είναι το ένα κομμάτι της εξίσωσης. Το άλλο είναι η εκπαίδευση, το προσωπικό και οι τακτικές.