«Προβοκάτορες κηδειών» χαρακτήρισε ο Αλβανός Πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, όσους βρέθηκαν στους Βουλιαράτες για να τιμήσουν την ταφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που δολοφονήθηκε από τις Ειδικές Δυνάμεις της αστυνομίας της Αλβανίας. Η δήλωση έγινε σε σχετική ανάρτηση στο Twitter, όταν ένα Αλβανός ζήτησε από τον Ράμα να παρέμβει γιατί «…ντροπιαστήκαμε, καθώς έρχονται οι Έλληνες και μας προκαλούν». Η απάντηση του Ράμα ήταν: «Το κράτος μας δεν μάχεται ούτε με φέρετρα και ούτε με προβοκάτορες κηδειών. Όποιος ήρθε να προκαλέσει, εισήλθε, ντρόπιασε τον εαυτό του και τη σημαία του και αποχώρησε. Πατριωτισμός δεν σημαίνει να μισείς τον άλλον και τη γλώσσα του, αλλά να αγαπάς τη χώρα και τη γλώσσα σου.

Και εσείς όμως μην χρησιμοποιείτε τον όρο «Greku» διότι είναι εξίσου αηδιαστικό όσο όταν στην άλλη πλευρά χρησιμοποιούν τη λέξη «shqiptari!». Η ελληνική μειονότητα, οι καλοί άνθρωποι της Μειονότητας στους Βουλιαράτες, δεν είναι «greku», αλλά πολίτες της Αλβανίας. Μην ανησυχείτε, η Αλβανία δεν «ντροπιάζεται» από ορισμένους άξεστους, που ζουν σαν ύαινες και φωνάζουν σαν κοράκια. Άθλιοι που βεβηλώνουν το νεκρό που δήθεν σέβονται, και μειώνουν την αξιοπρέπεια της σημαίας του έθνους τους, που έδωσε πολλά στην ανθρωπότητα, ενός λαού που δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι ποτέ εχθρός μας, μιας χώρας όπου οι Αλβανοί βρήκαν στέγη, το ίδιο όπως βρήκαν στέγη οι Έλληνες σε μας. Η χώρα τους, όπως κάθε άλλη χώρα, έχει την ατυχία να έχει τους δικούς της χοίρους και γαϊδούρια».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σάλι Μπερίσα, ο οποίος έγραψε στο Facebook: «Καταδικάζω έντονα την πρωτόγονη πράξη εκμετάλλευσης μιας νεκρικής πομπής από εξτρεμιστές».