Ο Αμερικανικός Στρατός ανακοίνωσε ότι στις 11 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση του αναβαθμισμένου μεταφορικού ελικοπτέρου UH-60V Black Hawk, το οποίο αποτελεί εξέλιξη του UH-60L, αναβαθμισμένο με το ψηφιακό πιλοτήριο IAS (Integrated Avionics Suite) της Northrop Grumman. Η ανάπτυξη του IAS βασίστηκε στην εμπειρία της Northrop Grumman από το πρόγραμμα ελικοπτέρων AH-1Z και UH-1Y των Αμερικανών Πεζοναυτών και από το πρόγραμμα AH-1 της Ιορδανίας. Εκτός του νέου πιλοτηρίου το πακέτο αναβάθμισης UH-60V περιλαμβάνει και επέκταση της επιχειρησιακής ζωής του ελικοπτέρου κατά 10 χρόνια. Συνολικά ο Αμερικανικός Στρατός σχεδιάζει να αναβαθμίσει πάνω από 700 UH-60L στο επίπεδο UH-60V.

Να σημειωθεί ότι η έκδοση UH-60V βρίσκεται μεταξύ της UH-60L και της UH-60M που είναι μια ευρύτερη αναβάθμιση των UH-60L. Τα UH-60M ενσωματώνουν βελτιωμένες έλικες, τους ισχυρότερους κινητήρες T700-GE-701D, μέγιστης ισχύος 2.000 ίππων, σύστημα μετάδοσης της κίνησης μεγαλύτερης αξιοπιστίας και ανθεκτικότητας, τον ολοκληρωμένο διαγνωστικό-διαχειριστικό ηλεκτρονικό υπολογιστή IVHMS (Integrated Vehicle Health Management System) και νέο πιλοτήριο, πλήρως ψηφιακό. Αναπτύχθηκε για να αντικαταστήσει τα UH-60A (η παραγωγή του UH-60M ξεκίνησε το 2006). Βελτιωμένη έκδοση του UH-60M είναι η UH-60M Upgrade Black Hawk, η οποία ενσωματώνει το σύστημα κοινών ηλεκτρονικών συστημάτων CAAS (Common Avionics Architecture System).

Το UH-60 Black Hawk προέκυψε στα πλαίσια του διαγωνισμού UTTAS (Utility Tactical Transport Aircraft System) του Αμερικανικού Στρατού, ο οποίος άρχισε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 με στόχο την αντικατάσταση των ελικοπτέρων UH-1. Η έκδοση UH-60A υιοθετήθηκε σχεδόν από το σύνολο των Αμερικανών Ενόπλων Δυνάμεων σε διάφορες εκδόσεις (μεταφορών, ειδικών επιχειρήσεων, ηλεκτρονικού πολέμου, μεταφοράς τραυματιών κ.ά.) Το πρώτο UH-60A χαρακτηρίστηκε επιχειρησιακό από τον Αμερικανικό Στρατό το 1979, ενώ από το 1989 άρχισαν οι παραδόσεις της έκδοσης UH-60L. Το ελικόπτερο αποδείχθηκε μεγάλη εμπορική επιτυχία με αποτέλεσμα να πετύχει δεκάδες συμβόλαια εξαγωγών σε τρίτες χώρες, τόσο στην έκδοση UH-60 όσο και στη ναυτική του έκδοση. Το εμβαδόν της καμπίνας είναι 8,18 τετραγωνικά μέτρα με συνολικό χώρο φορτώσεως 11,22 κυβικά μέτρα. Μπορεί να μεταφέρει 12 πλήρως εξοπλισμένους στρατιώτες ή έξι φορεία.