Ο Αμερικανικός Στρατός ανακοίνωσε ότι στις 11 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση του αναβαθμισμένου μεταφορικού ελικοπτέρου UH-60V Black Hawk, το οποίο προέρχεται από το UH-60L αναβαθμισμένο με το ψηφιακό πιλοτήριο IAS (Integrated Avionics Suite) της Northrop Grumman. Η ανάπτυξη του IAS βασίστηκε στην εμπειρία της Northrop Grumman από το πρόγραμμα ελικοπτέρων AH-1Z και UH-1Y των Αμερικανών Πεζοναυτών και από το πρόγραμμα AH-1 της Ιορδανίας. Εκτός του νέου πιλοτηρίου το πακέτο αναβάθμισης UH-60V περιλαμβάνει και επέκταση της επιχειρησιακής ζωής του ελικοπτέρου κατά 10 χρόνια. Συνολικά ο Αμερικανικός Στρατός σχεδιάζει να αναβαθμίσει πάνω από 700 UH-60L στο επίπεδο UH-60V.

Comments

  1. Οπότε οι οπαδοί και λάτρεις του μοντέλου UH-60 θα πρέπει να περιμένουν ακόμα 10 χρόνια για να το ζητήσουν ως παραχώρηση από τους αμερικανούς.

      1. Πάρε πρώτα αυτά που έχεις ήδη συμφωνήσει και ένα μέρη εξοφλήσει, και μετά συζητάς για περισσότερα. Οι ελικοπτεράδες πάντως δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα με το ΝΗ90 όσο υπάρχουν ανταλλακτικά για να πετάνε.

        Υπάρχουν όμως και άλλα μοντέλα που έχουν σημειώσει επιτυχία στην αγορά, δεν είναι απαραίτητο να είναι UH-60 η ΝΗ90 για να είναι αποδεκτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *