Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε πως το «καλύτερο άρμα είναι αυτό που έχει το καλύτερο πλήρωμα». Ο λόγος για τον διαγωνισμό ουλαμών αρμάτων μάχης του Στρατού Ξηράς που διεξήχθη για μια ακόμη χρονιά στο Πεδίο Βολών Αρμάτων Ξάνθης στο Πετροχώρι, έδρα της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας. Στον διαγωνισμό ουλαμών αρμάτων μάχης συμμετείχαν και αμερικανικά πληρώματα τεθωρακισμένων με άρματα μάχης M1A2 Abrams της Διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής (USAREUR-AF).

Σύμφωνα με πληροφορίες πρώτη κατατάχθηκε η 211 Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων της XXI  Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (LEOPARD 2 A4), δεύτερος ο αμερικανικός ουλαμός αρμάτων M1A1 Abrams της 1-6 IN USAREUR-AF, τρίτος ο ουλαμός αρμάτων της 24 Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων της XXIV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας ενώ ακολούθησαν (στη τέταρτη θέση) η 22 Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας και τέλος στη πέμπτη θέση η 311 Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας ”ΡΙΜΙΝΙ” με έδρα την Ορεστιάδα.

Στον διαγωνισμό ουλαμών αρμάτων μάχης τα πληρώματα των παραπάνω μονάδων αξιολογήθηκαν επί πέντε μέρες στις επιχειρησιακές διαδικασίες με μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια, οι οποίες μεταξύ εστίασαν σε θέματα τακτικής μικρών κλιμακίων, τεχνικής εκτέλεσης βολών καθώς και σε τεχνικά θέματα των αρμάτων.

Από την άσκηση και την αξιολόγηση αποδείχθηκε πως ακόμη και άρματα παλαιότερων γενιών όπως τα LEOPARD 2 A4 μπορούν να πετύχουν καλύτερα αποτέλεσματα σε βολές (σε ρυθμό βολής και ακρίβεια πυρών) από άρματα νεότερων εκδόσεων όπως τα LEOPARD 2 HEL εφόσον τα πληρώματα τους είναι καλύτερα εκπαιδευμένα. Αυτός είναι άλλωστε και ο χαρακτήρας της άσκησης ώστε να αποδειχθεί αυτό που σημειώσαμε στην αρχή του παρόντος άρθρου: το «καλύτερο άρμα είναι αυτό που έχει το καλύτερο πλήρωμα» γεγονός που επιτυγχάνεται μέσα από τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού.