Στη διάρκεια ομιλίας του σε διευθυντές τηλεοπτικών σταθμών και εφημερίδων ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν προσέβαλε και απείλησε την Ελλάδα. Συγκεκριμένα τη χαρακτήρισε «μικρό κράτος» λέγοντας ότι η Τουρκία ιδρύθηκε κατόπιν της νίκης του Κεμάλ επί της Ελλάδας, την οποία έστειλαν στη Μικρά Ασία οι Μεγάλες Δυνάμεις. Δεν έλειψαν και οι απειλές, όπου ο Ερντογάν θυμήθηκε τα τακτικά βλήματα εδάφους-εδάφους Bora.

Προφανώς ο Ερντογάν ξεχνά ότι η σημερινή Τουρκία «ιδρύθηκε» πάνω σε προαιώνια ελληνικά, αρμενικά και κουρδικά εδάφη και ότι οι Έλληνες υπήρχαν και άκμασαν στη Μικρά Ασία χιλιάδες χρόνια πριν την εμφάνιση, μόλις τον 11ο αιώνα, των πρώτων τουρκικών φύλων. Η δε οθωμανική κληρονομιά που επικαλείται ο Ερντογάν εμφανίστηκε στη Μικρά Ασία μόλις τον 13ο αιώνα.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει ο Μανώλης Καλατζής, για το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», αύριο θα συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου, για να συζητηθεί η πρόταση Ακιντζί για δημιουργία μιας κοινής επιτροπής διαχείρισης των θεμάτων των υδρογονανθράκων. Η τάση στην Κύπρο είναι αυτή της απόρριψης της πρότασης.