Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για την Έξοδο του Μεσολογγίου, το ΓΕΕΘΑ ετοίμασε ένα ηχητικό αφιέρωμα στη Δεύτερη Πολιορκία της Ιεράς Πόλεως, από τον Απρίλιο του 1825 μέχρι τις 10 Απριλίου του 1826, οπότε και πραγματοποιήθηκε η Ηρωική Έξοδος.

Το podcast έχει τον τίτλο «Προσκλητήριο Φρουράς στους Προμαχώνες των Ελεύθερων Πολιορκημένων» και υπενθυμίζει τα συγκλονιστικά γεγονότα εκείνης της εποχής, μέσα από τα οποία αναδείχθηκε το ασύλληπτο μέγεθος της αυτοθυσίας των γενναίων Υπερασπιστών της Ιεράς Πόλεως.

Στην ηχογράφηση του δέκατου τέταρτου podcast του ΓΕΕΘΑ αποδέχτηκε την πρόσκληση να συμμετέχει ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας, ο οποίος καταγόμενος και αυτός από την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου απήγγειλε με τον δικό του μοναδικό και γλαφυρό τρόπο τα συγκινητικά ιστορικά τεκμήρια.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κύριο Αλιάγα προκειμένου να του εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες για την ευγενική του συνεισφορά στην δημιουργία του συγκεκριμένου podcast.