Ο ηθοποιός που κάνει καριέρα στην Ελλάδα σε συζήτηση στην αλβανική τηλεόραση αναρωτήθηκε τι άλλο θέλουν οι μειονοτικοί, εξήρε τη στάση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας της Αλβανίας και τον τρόπο που αντέδρασαν, παρότι η επιχείρηση κατέληξε στη δολοφονία Κατσίφα, και υποστήριξε ότι όσοι πήγαν στην κηδεία πήγαν για να προκαλέσουν και να χυθεί αίμα.
«Αυτοί που ήρθαν ήθελαν να προκαλέσουν δικούς μας αστυνομικούς για να χυθεί κι άλλο αίμα»: Την εκτίμηση αυτή εξέφρασε ο ηθοποιός Λαέρτης Βασιλείου παίρνοντας μέρος σε συζήτηση στην αλβανική τηλεόραση, την ημέρα της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Ο ηθοποιός που κάνει καριέρα στην Ελλάδα και έχει βρεθεί στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής στο παρελθόν, ενώ ο ίδιος είναι ανοιχτά προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε στην ίδια εκπομπή ότι «δεν μπορεί να καταλάβει τί άλλο ζητούν οι μειονοτικοί».
Ο Λαέρτης Βασιλείου (Laerti Vasili), ο πατέρας του οποίου είναι Αλβανός και η μητέρα του Ελληνίδα, μετείχε στην εκπομπή με θέμα «Είναι Ελληνικό έδαφος οι Βουλιαράτες;» Όπως υποστήριξε όσοι πήγαν στους Βουλιαράτες για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα πήγαν για να προκαλέσουν, ενώ αν και ήταν «σοβινιστές και φασίστες δεν εκπροσωπούν τον Ελληνικό λαό», είπε για να προσθέσει: «Το ερώτημα είναι τι ρόλο θα συνεχίσει να παίζει η μειονότητα από εδώ και πέρα κι αν θα βγει κανείς από την μειονότητα να καταδικάσει τη πράξη του Κωνσταντίνου».
Σε άλλο σημείο των παρεμβάσεών του, ο Λαέρτης Βασιλείου υποστήριξε ότι «Σήμερα (σ.σ.την ημέρα της κηδείας Κατσίφα) το Αλβανικό κράτος είναι νικητής. Κέρδισε απέναντι στη προβοκάτσια». Μάλιστα, ο Βασιλείου, απέδωσε επίσης εύσημα στις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας που «ενήργησαν γρήγορα και δεν είχαμε άλλα θύματα».
Ο ηθοποιός, αφού εξήρε τη στάση 14 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλαν στο Star Channel κατηγορώντας το για διαστρέβλωση της ιστορίας και ότι προσέδωσε εθνικιστική διάσταση στη δολοφονία Κατσίφα, εξέφρασε την άποψή του για το πως πρέπει να κινηθεί η Αλβανία, υποστηρίζοντας:
«Πρέπει οι 2 χώρες να συζητήσουν τα ιστορικά γεγονότα που διδάσκονται στα βιβλία, για να αλλάξουν οι διαστρεβλώσεις, όπως ακριβώς έκανε η Τουρκία που ανάγκασε την Ελλάδα να αλλάξει τα βιβλία της ιστορίας που αναφέρονταν στην Μικρά Ασία και όλα τα εδάφη από τη Σμύρνη μέχρι την Κωνσταντινούπολη.
Πρέπει να ξαναγραφτεί η ιστορία, πρέπει να παραδεχθούν το ρόλο των Αρβανιτών στην Ελληνική Επανάσταση γιατί διαφορετικά θα έχουμε εκμετάλλευση από εθνικιστικούς κύκλους και θα συμβαίνουν αυτά που συνέβησαν στους Βουλιαράτες. (…) Εμείς οι Αλβανοί ως αρχαίος λαός που ζούμε στα δικά μας εδάφη, έχουμε φανεί πιο φιλικά απ’ ότι θα έπρεπε, ακόμα και σε όσους ήρθαν εδώ, τους Σλάβους και τους Πελασγούς».
Από τα πυρά του Λαέρτη Βασιλείου δεν ξέφυγε η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, που κηρύχθηκε persona non grata στην Αλβανία. Ειδικότερα, ο Λαέρτης Βασιλείου, είπε: «Δείξαμε ανωτερότητα ως αλβανικός λαός και δώσαμε και μια απάντηση και στην ακραία Κύπρια Ευρωβουλευτή η οποία έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό μας λέγοντας ότι δεν μπορούμε να μπούμε στην Ευρώπη με αίμα. Σήμερα, λοιπόν, δεν χύθηκε καθόλου αίμα».