Ο Στρατηγός Μανωλάκος είναι ξεκάθαρος. Και ήταν ξεκάθαρος ακόμα και ως εν ενεργεία ανώτατος αξιωματικός όντας ο αμέσως προηγούμενος διοικητής της ΑΣΔΕΝ.

Ο Στρατηγός Μανωλάκος είχε κυριολεκτικά οργώσει όλη τη περιοχή ευθύνης του μείζονος σχηματισμού του Ε.Σ. Όταν έγινε το περιστατικό στη Ρω όπου τουρκικό ελικόπτερο πετούσε άνωθεν της νησίδας με σβηστά φώτα αμέσως έδωσε εντολή για προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή κατεύθυνση. Εφαρμόστηκαν οι κανόνες εμπλοκές.

Η χθεσινή του ανάρτηση υπήρξε πολύ σημαντική, όπως χαρακτηρηστικά έγραψε στη προσωπική του σελίδα στο Facebook:

Αναρωτιέμαι… ποσο ανησυχούν οι κυβερνώντες…με την ύπαρξη χιλιάδων παράτυπων μεταναστών στα νησιά μας,οι οποίοι «υπό συνθήκες»,μπορεί να αποτελέσουν «ωρολογιακη βόμβα» για την ασφάλεια των νησιών του Αιγαίου. Γιατι ενθαρρύνουν με την ανεκτικότητα τους, τα μυαλά απελπισμένων ανθρώπων και αυξανονται οι ροες,αφού τα σύνορα προς τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, είναι κλειστά. Μηπως…ολο αυτο συντελει στη δημογραφική αλλοίωση της Πατρίδας μας; Καλό ξημέρωμα!!!

Και για όσους βιαστούν να πουν «μα όταν ήταν διοικητής τι έκανε» η απάντηση απλή: πολλάκις είχε ενημερώσει την ιεραρχία και τη πολιτική ηγεσία μέσω διαβαθμισμένων αναφορών για την κατάσταση που επικρατεί.

Μάλλον αυτό ενόχλησε και ως εκ τούτων τον αποστράτευσαν…

Είχε δε κάνει μια πραγματικά πολύ σοβαρή δουλειά για την εθνοφύλακη ενισχύοντας τον ρόλο και την σημασία της.

Eμείς είμαστε εδώ όχι μόνον για τα κακώς κείμενα αλλά και για τα καλώς: γι αυτό και μπράβο στρατηγέ!