Μετά τις εντυπώσεις που δημιούργησε η δήλωση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου για εσπευσμένη μεταφορά προσωπικού στα νησιά και τον Έβρο, το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης (ΥΠΕΘΑ) διευκρινίζει σχετικά ότι η μεταφορά στρατιωτικού προσωπικού στα νησιά του Αιγαίου και στον Έβρο γίνεται στο πλαίσιο προγραμματισμένων μετακινήσεων, σύμφωνα με τις αποφάσεις αναδιοργάνωσης του Ελληνικού Στρατού, οι οποίες αποφασίστηκαν το 2017 και πλέον υλοποιούνται.

Υπενθυμίζουμε ότι, ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Α/ΓΕΣ), Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, παρακολούθησε κοινή άσκηση της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Ικαρίας και του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Αγίου Κηρύκου. Στη συνέχεια, μιλώντας στους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους εθνοφύλακες είπε, μεταξύ άλλων ότι «…έχοντας αντιληφθεί τις συνθήκες μεταφέρουμε συνέχεια προσωπικό στο Αιγαίο και στον Έβρο. Ήδη, εντός των επομένων ημερών, 3.500 προσωπικό θα μεταφερθεί στα νησιά, στη δύναμη της ΑΣΔΕΝ, η οποία μετατρέπεται σε Στρατηγείο Αρχιπελάγους και άλλοι 3.500, μόνιμο και στρατεύσιμο προσωπικό, θα μεταφερθούν στον Έβρο».

Η δήλωση αυτή παρερμηνεύτηκε από μερίδα του τύπου, κάνοντας λόγω για έκτακτη μεταφορά στρατευμάτων στο Αιγαίο και το Έβρο, κάτι που σύμφωνα με το ΥΠΕΘΑ δεν ισχύει. Σε κάθε περίπτωση η ενίσχυση την επάνδρωσης των ακριτικών μας μονάδων μονό θετικά μπορεί να αποτιμηθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *