Με προϋπολογισμό συνολικώς 62 εκατομμυρίων ευρώ το Αρχηγείο ΛΣ προκηρύσσει ανοικτό δημόσιο διεθνή διαγωνισμό μέσα στις επόμενες ημέρες με στόχο την απόκτηση του Εθνικού Συστήματος Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης για την κάλυψη των αναγκών επιτήρησης σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

Το πρόγραμμα έχει ύψιστη εθνική σημασία και αξία καθότι η εικόνα του Λιμενικού Σώματος θα φτάνει στο Αρχηγείο μέσα από πλειάδα αισθητήρων από χερσαία συστήματα όπως κάμερες και ραντάρ και ακολούθως θα διαμοιράζεται μέσω τακτικών ζεύξεων και στο ΓΕΕΘΑ.

Σο ΕΣΟΘΕ κα αποτελείται από: 35 σταθερούς σταθμούς αισθητήρων εγκατεστημένους εντός στρατιωτικών περιοχών οι οποίοι θα αποτελούνται από ραντάρ, σταθμό βάσης AIS, VHF, μετεωρολογικό σταθμό και ηλεκτροπτικό αισθητήρα, δύο αυτοκινούμενους σταθμούς αντίστοιχων επιδόσεων επι οχημάτων, 1 κύριο κέντρο ελέγχου και διοίκησης, 1 εφεδρικό στη ναυτική διοίκηση αιγαίου, ανάπτυξη ραδιοζεύξεων και 455 χλμ οπτικής ίνας για τη διασύνδεση όλων των σταθμών με τις ΕΔ και το ΓΕΕΘΑ καθώς και λογισμό που θα ολοκληρώνει και θα διασυνδέει όλα τα παραπάνω.

Comments

 1. Αυτό έπρεπε να είχε γίνει τουλάχιστον 5 χρόνια πριν, ενώ έχει και ποσό χρηματοδότησης από την Ε.Ε στο 60% ή 70% αν θυμάμαι. Κάλιο αργά παρά ποτέ. Απλά για ψίχουλα, έχει καθυστερήσει χρόνια.

  1. Εκείνη την εποχή νομίζω ανέβαινε το αστέρι εκείνων που υποστήριζαν ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα, και επομένως δεν υπήρξε πρόγραμμα επιτήρησης των θαλασσινών συνόρων με σύγχρονα μέσα.

   1. Ναι έχει σίγουρα και σε μεγάλο ποσοστό. Απλά δεν θυμάμαι ακριβώς και δεν έχω χρόνο να το ψάξω. Ίσως να είναι 80%.

 2. ΠΡΟΣΟΧΗ !
  ΟΠΟΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΥΙΟΘΕΤΗΘΕΙ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΝ ΤΗΣ ΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΞ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ !!!!
  ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΣ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ !!!

 3. Συγγνωμη, αλλα εγω θυμαμαι οτι σθστημα θαλασσιας επιτητρησης στο Αιγαιο ειχε δημοπρατηθει στα τελη της δεκαετιας του 1990. Τι απεγινε αυτο; Αλλο ενα σκανδαλο της Κυβερνησης Σημίτη;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *