Το πρόγραμμα αφορά στην προμήθεια αδιευκρίνιστου αριθμού μη-επανδρωμένων επίγειων οχημάτων πολλαπλού ρόλου (MP-UGV : Multi-Purpose Unmanned Ground Vehicles). Σε σχετική ανακοίνωση του το Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSM) αναφέρει ότι τα οχήματα θα πρέπει να είναι σε θέσει να εκτελέσουν μια σειρά αποστολών όπως παρατήρηση μακράς ακτίνας, αναγνώριση, περιπολία και λογιστική υποστήριξη.

Θα πρέπει να λειτουργούν αυτόνομα σε επίπεδο πλοήγησης, ανίχνευσης, αναγνώρισης και αποφυγής εμποδίων και πορείας. Θα πρέπει επίσης να έχουν σπονδυλωτή κατασκευή έτσι ώστε ο εξοπλισμός τους να προσδιορίζεται κατά περίπτωση και σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εκάστοτε αποστολής. Τέλος, τα οχήματα θα πρέπει να είναι ικανά να επιχειρούν ημέρα και νύχτα και κάτω από δυσμενείς καιρικές και εδαφικές συνθήκες. Σήμερα η Τουρκία χρησιμοποιεί τουλάχιστον δύο μικρά UGV στις Κουρδικές επαρχίες της χώρας σε αποστολές ασφαλείας και εντοπισμού αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

Πρόκειται για δύο οχήματα Talon τα οποία παρελήφθησαν τον Σεπτέμβριο του 2013 (η σχετική σύμβαση είχε υπογραφεί τον Μάιο του 2013). Κάθε Talon φέρει έναν ρομποτικό βραχίονα R-VISOR και χρησιμοποιούνται ως προπομποί πεζοπόρων τμημάτων με αποστολή την εκκαθάριση μονοπατιών σε περιοχές μη προσβάσιμες από τα μεγαλύτερα σε μέγεθος οχήματα εντοπισμού ναρκών Husky-2G.

Τα Husky-2G ανήκουν στην κατηγορία οχημάτων MRAP (Mine-Resistant Ambush-Protected). Τέσσερα οχήματα παρελήφθησαν τον Ιούλιο του 2013. Από τα τέσσερα οχήματα τα τρία φέρουν ραντάρ εντοπισμού ναρκών (διάτρησης εδάφους πολλαπλών διατάξεων) HMDS (Husky Mine Detection System) της NIITEK, τα οποία παρελήφθησαν τον Σεπτέμβριο του 2013, ενώ το τέταρτο όχημα φέρει ρομποτικό βραχίονα.

Η χρήση αυτών των οχημάτων στο δύσκολο έδαφος του τουρκικού Κουρδιστάν φαίνεται πως είναι θετική, με αποτέλεσμα ο Τουρκικός Στρατός να ζητήσει την προμήθεια UGV οχημάτων, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των Κούρδων ανταρτών και μείωσης των απωλειών σε ανθρώπινες ζωές. Μέχρι στιγμής ενδιαφέρον για το πρόγραμμα έχει εκφράσει η Aselsan με τo όχημα Izci.