Εγκαινιάζεται σήμερα παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου καθώς και του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη, το Μνημείο των Αθανάτων. Η τελετή προγραμματίζεται για το απόγευμα προκειμένου να αναδειχθεί ο ιδιαίτερος φωτισμός του Μνημείου των Αθανάτων καθώς και η φλόγα.

Το ΓΕΕΘΑ με επίσημο δελτίο τύπου τοποθετείται αναλυτικώς σημειώνοντας πως το Μνημείο των Αθανάτων κόστισε 500.000 ευρώ, χρήματα τα οποία αξιοποιήθηκαν από τη περιουσία του αειμνήστου Ιάκωβου Τσούνη. Σημειώνεται πως ήδη υπάρχει Μνημείο Πεσόντων στους αγώνες του Έθνους. Προστίθεται ακόμη ένα πρωτοβουλία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός πως από τη τελετή θα απουσιάζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) Νίκος Δένδιας.

Το Δελτίο Τύπου του ΓΕΕΘΑ αναφέρει τα εξής:

Εγκαινιάζεται σήμερα στο Στρατόπεδο ΠΑΠΑΓΟΥ το Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους. Το μοναδικό Μνημείο στο οποίο θα είναι χαραγμένα τα ονοματεπώνυμα των 121.692 πεσόντων στους αγώνες του Έθνους. Η πρωτοβουλία της κατασκευής του Μνημείου ανήκει στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, και υλοποιείται με χρηματοδότηση του αειμνήστου Υποστρατήγου Επί Τιμή Ιάκωβου Τσούνη, ο οποίος με την 05 Φεβρουαρίου 2021 επιστολή του, διέθεσε το ποσό των 500.000 ευρώ για την ανακαίνιση του γραφείου του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας. Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ δεν διέθεσε τα χρήματα για την ανακαίνιση του γραφείου του, αλλά πρότεινε προς την κόρη του εκλιπόντος Υποστρατήγου Επί Τιμή Ιάκωβου Τσούνη κ. Αθηνά Τσούνη, να αλλάξει την δωρεά και να διαθέσει το παραπάνω ποσό για την ανέγερση του Μνημείου των Αθανάτων του Έθνους στο Στρατόπεδο ΠΑΠΑΓΟΥ, το οποίο θα προβάλλει τη διαχρονική συνεισφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην διαφύλαξη του υπέρτατου αγαθού της ελευθερίας, αλλά και θα διατηρεί ανεξίτηλη την μνήμη του εκλιπόντος. Η κ. Αθηνά Τσούνη στις 11 Απριλίου 2023 κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στο γραφείο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, επέδωσε επιστολή με την οποία αποδέχτηκε την πρότασή του για την αλλαγή της δωρεάς. Σημειώνεται επίσης η σημαντική χορηγία και συμβολή του Ομίλου FHL KIRIAKIDIS GROUP στον καλλωπισμό του Μνημείου.