Η UVision ανακοίνωσε ότι στην προσεχή διεθνή έκθεση «Paris Air Show» (16-23 Ιουνίου, Παρίσι) θα παρουσιάσει έναν πολλαπλό εκτοξευτή για τα αιωρούμενα πυρομαχικά Hero-400EC, ανάπτυξης της ίδιας εταιρίας. Ο εκτοξευτής είναι εξαπλός και είναι τοποθετημένος επί ελαφρού τακτικού οχήματος. Εναλλακτικά ο πελάτης μπορεί να επιλέξει διαμόρφωση με 4 ή 12 κάνιστρα.

Οι δοκιμές αξιολόγησης και αποδοχής του Hero-400EC ολοκληρώθηκαν τον Δεκέμβριο του 2017. Το άνοιγμα των τεσσάρων πτερυγίων, σε σταυροειδές σχήμα, του Hero-400EC είναι 2,4 μέτρα, ενώ το βάρος του είναι 40 κιλά, εκ των οποίων τα 10 κιλά είναι το βάρος της πολεμικής κεφαλής. Το πυρομαχικό έχει μέγιστο χρόνο αιώρησης 2 ώρες και μέγιστη εμβέλεια 150 χιλιόμετρα με ταχύτητα πλεύσης 227 χιλιόμετρα την ώρα και ταχύτητα αιώρησης πάνω από την περιοχή ενδιαφέροντος τα 76 χιλιόμετρα την ώρα.

Το Hero-400EC ανήκει στην κατηγορία των επιχειρησιακών αιωρούμενων πυρομαχικών που έχει αναπτύξει η UVision, όλα μέγιστου βεληνεκούς 150 χιλιομέτρων. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και το Hero-400, το οποίο ενσωματώνει πολεμική κεφαλή βάρους 8 κιλών, αλλά έχει μέγιστο χρόνο αιώρησης 4 ώρες και το Hero-250 με πολεμική κεφαλή βάρους 5 κιλών και μέγιστο χρόνο αιώρησης 3 ώρες.

Στην κατηγορία των στρατηγικών αιωρούμενων πυρομαχικών η UVision έχει αναπτύξει το Hero-900 μέγιστου βεληνεκούς 250 χιλιομέτρων, με πολεμική κεφαλή βάρους 20 κιλών και μέγιστο χρόνο αιώρησης 7 ώρες και το Hero-1250 μέγιστου βεληνεκούς 200 χιλιομέτρων, με πολεμική κεφαλή βάρους 30 κιλών και μέγιστο χρόνο αιώρησης 5 ώρες.

Σε τακτικό επίπεδο η UVision έχει αναπτύξει τα συστήματα μέγιστου βεληνεκούς 40 χιλιομέτρων Hero-30 με πολεμική κεφαλή βάρους 0,5 κιλών και μέγιστο χρόνο αιώρησης 30 λεπτά, Hero-70 με πολεμική κεφαλή βάρους 1,2 κιλών και μέγιστο χρόνο αιώρησης 45 λεπτά, και Hero-120 με πολεμική κεφαλή βάρους 3,5 κιλών και χρόνο αιώρησης 60 λεπτά.

Τα αιωρούμενα πυρομαχικά, τα οποία στην ουσία είναι UAV εφοδιασμένα με πολεμική κεφαλή έχουν την ιδιότητα να πετούν πάνω από μια συγκεκριμένη περιοχή και μόλις εντοπίσουν έναν στόχο να τον προσβάλουν. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα προσβολής στόχων στο έδαφος ή τη θάλασσα, ενώ ανάλογα με το σύστημα ο χρόνος πτήσης τους, και το μέγιστο βεληνεκές κυμαίνεται από τα 5 έως τα 250 χιλιόμετρα.

Επίσης, ανάλογα με την πολεμική κεφαλή που ενσωματώνουν μπορούν να εκτελέσουν σειρά αποστολών όπως επιτήρηση, ανίχνευση και αναγνώριση (με ηλεκτροπτικό και υπέρυθρο αισθητήρα), προσβολή προσωπικού (με ηλεκτροπτικό αισθητήρα και πολεμική κεφαλή θραυσμάτων) και προσβολή ελαφρά θωρακισμένων οχημάτων ή σκαφών (με ηλεκτροπτικό αισθητήρα και πολεμική κεφαλή υψηλής εκρηκτικότητας).