Στις 14 Ιουλίου, ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, συνοδευόμενος από αρμόδιους επιτελείς του ΓΕΝ, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Βάση Ελικοπτέρων Ναυτικού (ΒΕΝ) στο Ναυτικό Οχυρό Κοτρωνίου Μαραθώνα, όπου τον υποδέχτηκε ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης ΠΝ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Α/ΓΕΝ ενημερώθηκε από το Διοικητή Αεροπορίας Ναυτικού (ΔΑΝ), Πλοίαρχο Α. Φώσκα ΠΝ  επί των τρεχουσών εξελίξεων και δραστηριοτήτων της ΒΕΝ και επιθεώρησε την εξέλιξη των έργων που αφορούν  τις υποδομές υποστήριξης των νέων Ελικοπτέρων MH-60R. Τέλος, ενημερώθηκε για την παραλαβή και τις τελικές δοκιμές αποδοχής των νέων UAV τύπου Α-900.

Συνολικά, το ΠΝ θα παραλάβει 7 ΜΗ-60R, με το πρώτο να παραδίδεται εντός του 2022. Τα ελικόπτερα θα αντικαταστήσουν τα ΑΒ-212. Το Νοέμβριο του 2021 η ΑLTUS LSA ανακοίνωσε την πώληση 5 UAV τύπου A-900 στο ΠΝ. Τα A-900 έχουν δυνατότητα αυτόνομης απογείωσης και προσγείωση σε κινούμενο σκάφος, ενώ μπορούν να πετούν για 4 ώρες συνεχόμενα. Η μέγιστη ακτίνα δράσης είναι 25 χιλιόμετρα, ενώ μπορούν να πετάν σε μέγιστο σε υψόμετρο 10.000 ποδιών (3.048 μέτρα).

Η ταχύτητα τους είναι 58 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ μπορούν να μεταφέρουν ωφέλιμο φορτίο έως 6 κιλά (σε πολλαπλούς αποθηκευτικούς χώρους). Ενσωματώνουν γεννήτρια ισχύος 150W για παροχή ρεύματος σε πακέτα ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Επίσης, μπορούν να πλοηγηθούν χωρίς εξάρτηση από GPS.