Διαγωνισμό για τη «Μελέτη έργων βελτίωσης, επέκτασης και αναβάθμισης λιμενικών υποδομών νοτίου τομέα Ναυστάθμου Κρήτης» προκήρυξε σήμερα το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού. Η εκτιμώμενη συνολική αξία ανέρχεται σε 411.742,28 ευρώ. Η προκήρυξη αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια.

Η αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών του Ναυστάθμου Κρήτης είναι μια αδήριτη επιχειρησιακή απαίτηση για την εξυπηρέτηση όσο το δυνατόν περισσότερων μονάδων κρούσης του Αρχηγείου Στόλου δεδομένης της γεωστρατηγικής βαρύτητας στο Θέατρο Επιχειρήσεων της Ανατολικής Μεσογείου.

Η απόφαση κινείται στη σωστή κατεύθυνση εν αντιθέσει με την σπατάλη για τη δημιουργία από το μηδέν Ναυστάθμου Παγασητικού με κόστος άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ όταν ήδη έχουν δαπανηθεί χρήματα για τη βελτίωση των λιμενικών υποδομών και εγκαταστάσεων του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά εκεί όπου εδρεύει η Διοίκηση Αμφιβίων Δυνάμεων και είχε ληφθεί η απόφαση να εγκατασταθεί ένα Τάγμα Πεζοναυτών ή Λόχοι Άμεσης Αντίδρασης της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών. Για το ΠΝ θα ήταν πιο ορθολογική η βελτίωση των λιμενικών υποδομών και εγκαταστάσεων της Σκύρου ή άλλων προκεχωρημένων υποδομών όπως της Σύρου και όχι η δημιουργία Ναυστάθμου Παγασητικού τη στιγμή που εγείρονται πολλοί επιχειρησιακοί προβληματισμοί ενω από οικονομικής άποψης το κόστος είναι τεράστιο.