Μετά τη νέα γαλλική πρόταση της Naval Group όπως παρουσιάστηκε στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) την 30η Αυγούστου, οι Ιταλοί της Ficantieri επανήλθαν και αυτοί με τη σειρά τους. Τις προηγούμενες ημέρες είχαν σειρά επαφών και συζητήσεων με τους επιτελείς της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του ΓΕΝ (ΔΕΞ/ ΓΕΝ) παρουσιάζοντας τους ορισμένα νέα στοιχεία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του DefenceReview.gr δεν επρόκειτο περί νέας πρότασης αφού δεν κομίζει κάτι ουσιαστικό καινούργιο ή κάποιο στοιχείο που θα ανέτρεπε τα μέχρι πρότινος γνωστά δεδομένα.

Το μοναδικό νέο που κομίζουν τα στελέχη της Ficantieri είναι η μικρή αύξηση του φόρτου όπλων του πλοίου από 16 σε 24 πυραύλους μέσης ακτίνας. Για τη δυνητική επιλογή των κορβετών της κλάσης Doha (FcX-30 HN) προτείνονται είτε οι πύραυλοι VL MICA/ VL MICA NG είτε οι CAMM/ CAMM-ER. Κατά τα άλλα δεν υπήρξε κάποιο νέο συνταρακτικό στοιχείο και όπως όλα δείχουν απόρροια της τελευταίας θεομηνίας και των τεράστιων καταστροφών που προκλήθηκαν στη Θεσσαλία, οι αποφάσεις για τα μείζονα εξοπλιστικά προγράμματα μετατίθενται χρονικώς για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ως προς οτιδήποτε νεότερο αναφορικά με την οικονομική και βιομηχανική διάσταση της ιταλικής πρότασης δεν υπάρχει κάποιο νέο.

Σε αυτό άλλωστε συνειγορούν και οι αλισιδωτές συνέπειες της θεομηνίας στην εθνική οικονομία και των οικονομικών πολιτικών που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.