Τη προηγούμενη εβδομάδα στελέχη του αγγλικού ναυπηγείου της Babcock παρουσίασαν στο Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) τη φρεγάτα Type 31 ως δυνητική επιλογή για το πρόγραμμα κορβετών. Πρόκειται για μια αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος με σκοπό σε δεύτερο χρόνο να κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση με συγκεκριμένα οικονομικά και τεχνικά στοιχεία.

Η παρουσίαση έγινε με επίκεντρο τη προοπτική της Type 31 για το ΠΝ με δυνατότητα ναυπήγησης στην Ελλάδα και τιμή η οποία προσεγγίζει του κόστους πρόσκτησης Type 31 για λογαριασμό του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού. Ως προς τη διαμόρφωση τονίστηκε πως βασίζεται σε αυτή του Βασιλικού Ναυτικού για λόγους συγκράτησης του κόστους όσο το δυνατόν χαμηλότερα.

Αναφέρθηκε επίσης το γεγονός πως η Babcock είναι σε θέση να διεκδικήσει το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού μέσης ζωής των φρεγατών ΜΕΚΟ 200 ΗΝ.

Επαναλαμβάνουμε προκειμένου να είμαστε ακριβείς και αντικειμενικοί πως πρόκειται για μια αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος με προοπτική να κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση και να αποσαφηνιστούν ζητήματα ως προς τη τελική διαμόρφωση των πλοίων σε συνδυασμό με τους απαιτούμενους φόρτους όπλων και τη διάρκεια της τεχνικής υποστήριξης.

H ολοκληρωμένη βρετανική πρόταση μετά τη πρώτη αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος με εκτιμήσεις ως προς το κόστος αναμένεται το προσεχές χρονικό διάστημα.

Παρουσίαση διαμέσου βίντεο από τους εκπροσώπους της Babcock της διαμόρφωσης της βρετανικής υποψηφιότητας στα πλαίσια της έκθεσης DEFEA 2021.