Σκοπός της σύμβασης, που έχει συναφθεί μεταξύ της ΕΑΒ και της αναδόχου εταιρείας, είναι η παροχή εργατοωρών από τον ανάδοχο, ώστε να καλυφθούν συγκεκριμένες απαιτήσεις έργου εργοστασιακής συντήρησης σε τέσσερα αεροσκάφη C-130Η/Β Hercules, τα οποία είναι ενταγμένα στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ.

Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Αντώνιος Μυλωνάκης, με θέμα: «Οι πρώτες συνέπειες εργολαβοποίησης της ΕΑΒ» και σε ερώτηση που κατατέθηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: «Ερωτήματα για τους εξόφθαλμα επαχθείς όρους στη Σύμβαση της απευθείας ανάθεσης της συντήρησης των C-130 σε μη πιστοποιημένο και μη εξειδικευμένο ιδιώτη. Παρ’ ολίγον μοιραίο ατύχημα με καταστροφή μέρους αεροσκάφους υπ’ ευθύνη του αναδόχου».

«Η παράδοση και η τελική αποδοχή των εκτελούμενων εργασιών από τον ανάδοχο, σε όλες τις φάσεις εργοστασιακής συντήρησης στα αεροσκάφη θα πιστοποιούνται από το σύστημα ποιότητας της ΕΑΒ ΑΕ και τους αρμόδιους επιθεωρητές ελέγχου παραγωγής, καθώς και την υπηρεσία διασφάλισης ποιότητας (Quality Control Inspectors & Quality Assurance Department) της εταιρείας» συμπλήρωσε ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας «αποτελεί τον αντισυμβαλλόμενο με την ΕΑΒ», πρόσθεσε, «η οποία έχει τη συνολική εποπτεία εκτέλεσης των συγκεκριμένων εργασιών, φέροντας στο ακέραιο την ευθύνη για την απόδοση των αεροσκαφών στην Πολεμική Αεροπορία». «Αξιώνουμε την πιστή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων απόδοσης, του συνόλου των ενταγμένων αεροσκαφών, όπως επίσης και την εγγύηση της ποιότητας των εκτελουμένων εργασιών» κατέληξε στην απάντησή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Εξάλλου, σε ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Αντώνιου Μυλωνάκη με θέμα: «Έλεγχος του ΤΕΕΣ Βοιωτίας στην ΕΑΒ», ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «το ζήτημα εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αρμόδια να σας απαντήσουν είναι τα συνερωτώμενα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων».