Κατόπιν εκτεταμένων δοκιμών και μετά από την πρώτη επιχειρησιακή της χρήση, τον περασμένο Φεβρουάριο στη Νοτιοανατολική Τουρκία, η τουρκικής σχεδίασης και ανάπτυξης διατρητική βόμβα ΝΕΒ (Nüfuz Edici Bomba) έλαβε πιστοποίηση FOC (Full Operational Capability).

Η ΝΕΒ είναι βόμβα διάτρησης σκυροδέματος η οποία αναπτύχθηκε από την Τουρκία με βάση την τεχνολογία των διαδοχικών διατρητικών κεφαλών (SDWΤ : Successive Driller Warhead Technology). Σχεδιάστηκε ως ένα μέσο προσβολής επίγειων και υπόγειων καλά προστατευμένων στόχων, όπως είναι οι παράκτιες οχυρώσεις, τα ορεινά καταφύγια, τα υπόστεγα αεροσκαφών, τα κέντρα διοικήσεως και ελέγχου, τα φράγματα, οι γέφυρες και άλλες στρατηγικής σημασίας εγκαταστάσεις και κτίρια.

Εξωτερικά η NEB μοιάζει με την βόμβα ελεύθερης πτώσης Mk.84 (2.000 λιβρών) από την οποία έλκει την καταγωγή της. Η NEB μπορεί να προσαρμοστεί στη συλλογή τροποποίησης GBU-10 ή στην τουρκικής σχεδίασης και ανάπτυξης συλλογή τροποποίησης HGK της Aselsan.

Το βάρος της είναι 870 κιλά, ενώ ενσωματώνει δύο διατρητικές κεφαλές: PBX-110 με πυροκροτητή Onur-1 Mod.4 μπροστά και PBX-109 με πυροκροτητή FMU-152A/-152B πίσω. Η ΝΕΒ έχει και τη δυνατότητα προγραμματισμού χρόνου έκρηξης.

Δεδομένου ότι τα αποτελέσματα από την χρήση της βόμβας κρίνονται θετικά από την ηγεσία της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, αναμένεται η παραγγελία ικανού αριθμού ΝΕΒ προς συμπλήρωση και αντικατάσταση του αποθέματος των βομβών Mk.84, ενώ δεν αποκλείεται και η ανάπτυξη εκδόσεων 1.000, 500 και 250 λιβρών.