Το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό υπέγραψε συμβόλαιο ύψους $ 59,5 εκ. με την BAE Systems για την προμήθεια συλλογών APKWS μετατροπής των μη-κατευθυνόμενων ρουκετών διαμετρήματος 70 χιλιοστών σε κατευθυνόμενες ρουκέτες λέιζερ. Το συγκεκριμένο συμβόλαιο έρχεται ως συνέχεια προηγούμενου συμβολαίου ύψους $ 180,5 εκ.

Τον περασμένο Ιούλιο η BAE Systems ανακοίνωσε ότι παρέδωσε το 10.000ο APKWS και έθεσε ως στόχο την αύξηση της παραγωγής της συγκεκριμένης συλλογής στις 20.000 μονάδες το έτος, προκειμένου να ικανοποιήσει την ολοένα και αυξανόμενη ανάγκη προμήθειας φτηνών συλλογών μετατροπής μη-κατευθυνόμενων ρουκετών σε κατευθυνόμενες.

Η συλλογή APKWS χρησιμοποιείται από σειρά αεροσκαφών και ελικοπτέρων όπως τα A-10 Thunderbolt II, τα AH-64 Apache, τα AH-1W/Z Super Cobra/Viper, τα AV-8B Harrier, τα F-16 Fighting Falcon, τα UH-1Y Venom κ.ά. Οι συλλογές APKWS χρησιμοποιούνται κυρίως κατά ελαφρά θωρακισμένων στόχων και επιτυγχάνουν ελάχιστες παράπλευρες απώλειες, άρα είναι ιδανικές για χρήση εντός κατοικημένων περιοχών.