Κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης «Defense & Security 2017», η οποία πραγματοποιείται στην Ταϊλάνδη, η TAI (Turkish Airspace Industries) έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα ανάπτυξης του νέου μεταφορικού ελικοπτέρου για λογαριασμό του Τουρκικού Στρατού.

Στόχος της TAI είναι η ανάπτυξη ενός ελικοπτέρου γενικής χρήσης της κατηγορία των 10 τόνων κατάλληλο για γενικές μεταφοράς, επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, ειδικές επιχειρήσεις κ.ά.

Το ελικόπτερο θα διαθέτει ράμπα φόρτωσης-εκφόρτωσης στο πίσω μέρος της ατράκτου και πτυσσόμενο σύστημα προσγείωσης (τροχοί). Θα μπορεί να μεταφέρει 20+ άτομα με μέγιστη ταχύτητα 315 χιλιόμετρα την ώρα και σε απόσταση πάνω από 1.000 χιλιόμετρα.

Παράλληλα, η TAI ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Ινδονησία, τη Μαλαισία και το Μπαγκλαντές για πιθανή συμφωνία προμήθεια των συστημάτων Anka, T-129 ATAK και Hurkus.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση της TAI, η Ινδονησία και η Μαλαισία έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του μη-επανδρωμένου συστήματος Anka, ενώ το Μπαγκλαντές συζητά για ένα ευρύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα το οποίο θα αφορά την προμήθεια του Anka, του επιθετικού ελικοπτέρου T-129 και του αεροσκάφους Hurkus, τόσο στην έκδοση εκπαιδευτικού (Hurkus-B), όσο και στην έκδοση ελαφρού αεροσκάφους εγγύς υποστήριξης (Hurkus-C).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *