Η CIA αυξάνει τον αριθμό των πρακτόρων που δρουν στο Αφγανιστάν, με στόχο τον εντοπισμό και την εξόντωση μελών των Ταλιμπάν. Το δημοσίευμα των New York Times επισημαίνει ότι πρόκειται για άρτια εκπαιδευμένα άτομα που συνεργάζονται με τις Αφγανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Η αύξηση των πρακτόρων, που αναμένεται να οδηγήσει και σε αύξηση των επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν, παραπέμπει στην αλλαγή στρατηγικής που προτίθεται να εφαρμόσει η CIA στη χώρα, αφού μέχρι τώρα οι επιχειρήσεις της επικεντρώνονταν ως επί το πλείστον στην αντιμετώπιση της Αλ Κάιντα και στη στήριξη των Αφγανικών Μυστικών Υπηρεσιών.

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως οι αμερικανικές δραστηριότητες στο Αφγανιστάν αυξάνονται με τη δράση «ολιγομελών ομάδων», που βρίσκονται υπό τη διοίκηση αξιωματούχων του τμήματος Ειδικών Επιχειρήσεων.

Οι εν λόγω ομάδες δραστηριοποιούνται ήδη σε όλη τη χώρα, ενώ έχουν κατηγορηθεί για τον θάνατο αμάχων κατά τη διάρκεια αεροπορικών βομβαρδισμών.

Η New York Times αναφέρει ότι η CIA αυξάνει τις επιχειρήσεις της, αλλά επισημαίνει ότι η αμερικανική κοινή γνώμη θα έχει λιγότερη ενημέρωση για τις δραστηριότητές της.