Η Φινλανδία ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην προμήθεια περισσότερων πυρομαχικών ακριβείας πυροβολικού BONUS Mk.2 των 155 χιλιοστών. Η προμήθεια γίνεται από την γραμμή παραγωγής της γαλλικής Nexter (γραμμή παραγωγή των BONUS έχει και η βρετανική BAE Systems). Το συγκεκριμένο πυρομαχικό βρίσκεται στο οπλοστάσιο της Φινλανδία από το 2014. Η ανακοίνωση δεν αναφέρει τον αριθμό των πυρομαχικών, αλλά αναφέρει ότι το κόστος της προμήθειας ανέρχεται στα € 35 εκατομμύρια.

Το BONUS επιτυγχάνει μέγιστο βεληνεκές 35 χιλιόμετρα. Όταν το βλήμα εκτοξευθεί κινείται ανοδικά και σε προκαθορισμένο ύψος διαχωρίζεται και απελευθερώνει δύο υπό-πυρομαχικά, τα οποία συνδυάζουν αισθητήρα υπέρυθρων, αισθητήρα χιλιομετρικού κύματος και πολεμική κεφαλή υψηλής εκρηκτικότητας. Τα υπό-πυρομαχικά αρχίζουν να ερευνούν το χώρο για πιθανούς στόχους (συνδυαστικά τα δύο υπό-πυρομαχικά ερευνούν μια περιοχή με εμβαδό 32.000 τετραγωνικών μέτρων).

Εάν ανιχνευτεί ένας στόχος (κυρίως θωρακισμένος, στατικός ή σε κίνηση και κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες), τα υπό-πυρομαχικά ξεκινούν τη διαδικασία προσβολής του, ενώ το σύστημα καθοδήγησης τροποποιεί την πορεία τους έτσι ώστε η κίνηση τους να στραφεί προς το στόχο. Σε περίπτωση μη ανίχνευσης κάποιου στόχου, τα υπό-πυρομαχικά διαθέτουν μηχανισμό αυτοκαταστροφής, ο οποίος ενεργοποιείται μόλις πέσουν στο έδαφος.

Το Bonus έχει την ικανότητα να αναγνωρίζει τον πιθανό στόχο. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται η πιθανότητα προσβολής ενός στόχου ο οποίος δεν μπορεί να καταστραφεί από τα υπό-πυρομαχικά. Η διαδικασία ανίχνευσης και αναγνώρισης του στόχου πραγματοποιείται με τη μέθοδο της επεξεργασίας εικόνας, την οποία τα υπό-πυρομαχικά λαμβάνουν από τον υπέρυθρο αισθητήρα τους. Οι εικόνες του στόχου που λαμβάνονται συγκρίνονται με τα δεδομένα που λαμβάνει ο αισθητήρας ανίχνευσης του στόχου.