Ο Αμερικανικός Στρατός ανακοίνωσε ότι προχωρά σε νέα προμήθεια πυρομαχικών ακριβείας Bonus, των BAE Systems και Nexter, για χρήση από τα πυροβόλα M-109 και M-777A2. Η ποσότητα της προμήθειας δεν είναι γνωστή, αλλά πρόκειται για παραγγελία στο πλαίσιο προμήθειας 3.141 πυρομαχικών των τύπου το διάστημα 2018-2020 (500 βλήματα είχαν παραγγελθεί το 2018).

Το Bonus είναι ένα βλήμα μέγιστου βεληνεκούς 35 χιλιομέτρων, το οποίο έχει την ικανότητα να αναγνωρίζει τον πιθανό στόχο. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται η πιθανότητα προσβολής ενός στόχου ο οποίος δεν μπορεί να καταστραφεί από τα υπό-πυρομαχικά. Η διαδικασία ανίχνευσης και αναγνώρισης του στόχου πραγματοποιείται με τη μέθοδο της επεξεργασίας εικόνας, την οποία τα υπό-πυρομαχικά λαμβάνουν από τον υπέρυθρο αισθητήρα.

Οι εικόνες του στόχου που λαμβάνονται συγκρίνονται με τα δεδομένα που λαμβάνει ο αισθητήρας ανίχνευσης του στόχου. Με αυτό τον τρόπο διαχωρίζονται οι στόχοι που μπορούν να προσβληθούν αποτελεσματικά από αυτούς τους στόχους, οι οποίοι δεν μπορούν να προσβληθούν ή ακόμα και εάν προσβληθούν δεν θα καταστραφούν.