Η νοτιοκορεατική Hanwha ανακοίνωσε ότι απέσπασε συμβόλαιο, ύψους $ 118 εκατομμυρίων, για την προμήθεια αριθμού αυτοκινούμενων πυροβόλων K-55A1 των 155/30 χιλιοστών στο Νοτιοκορεατικό Στρατό. Οι παραδόσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τον Οκτώβριο του 2022. Το πυροβόλο K-55A1 είναι βελτιωμένη έκδοση του K-55, αμφότερα έκδοση των αμερικανικών M-109A2, κατασκευασμένα κατόπιν άδειας στη Νότιο Κορέα.

Τα K-55/-55A1 ενσωματώνουν σύστημα προστασίας από RBX ουσίες, αυτόματο σύστημα κατάσβεσης πυρκαγιάς και τροποποιημένο σύστημα ανεφοδιασμού από το όχημα ανεφοδιασμού K-56. Επικουρικά το K-55A1 ενσωματώνει σύγχρονο, ψηφιακό βαλλιστικό υπολογιστή, νέες οθόνες αφής, πολλαπλών ενδείξεων, σύστημα πρόκτησης στόχων, σύστημα πλοήγησης GPS, ασύρματο σύστημα ζεύξης δεδομένων, εφεδρική μονάδα παροχής ενέργειας.

Σύμφωνα με την Hanwha η συλλογή αναβάθμισης K-55A1 σχεδιάστηκε έτσι ώστε να αναβαθμίζει τα K-55 στο κοντινότερο δυνατό επίπεδο με τα M-109A6 Paladin, χωρίς όμως το κόστος να είναι απαγορευτικό. Πολλές από τις αναβαθμίσει του K-55A1 προέρχονται από το πυροβόλο K9 Thunder.

Το πυροβόλο του K55A1 μπορεί να εκτοξεύσει συμβατικά και πυρομαχικά αυξημένου βεληνεκούς. Εντός του οχήματος βρίσκονται αποθηκευμένα 36 βλήματα, ενώ το πυροβόλο έχει ρυθμό βολής τέσσερα (4) βλήματα το λεπτό. Ζυγίζει 25 τόνους και απαιτεί έξι (6) άτομα πλήρωμα. Κινείται με μέγιστη ταχύτητα 56 χιλιόμετρα την ώρα και έχει αυτονομία 360 χιλιομέτρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *