Η Εσθονία ανακοίνωσε ότι υπέγραψε σύμβαση με την ισραηλινή IAI (Israel Aerospace Industries) για την προμήθεια περιφερόμενων πυρομαχικών. Ο τύπος των συστημάτων, καθώς και η ποσότητα δεν ανακοινώθηκαν, αλλά εσθονικά μέσα αναφέρουν το σύστημα Mini Harpy (Green Dragon). Οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το 2024, ενώ το κόστος ανέρχεται στα € 100+ εκατομμύρια. Η ανακοίνωση της IAI συνοδεύεται από φωτογραφίες με τα συστήματα Mini Harpy και Harop, ενώ στην τελετή υπογραφής της σύμβασης (στις 2 Μαΐου), υπήρχε μινιατούρα του Mini Harpy.

To Mini Harpy μπορεί να εκτοξευτεί από χερσαίες, ναυτικές, ακόμα και εναέριες πλατφόρμες. Έχει αυτονομία πτήσης 100 χιλιομέτρων, διαθέτει πολεμική κεφαλή βάρους 8 κιλών, για αναγνώριση στόχου χρησιμοποιεί ηλεκτροπτικούς αισθητήρες μεταφοράς εικόνας προς τον χειριστή, ενώ παράλληλα κινείται μέσω ηλεκτρικού κινητήρα. Συνολικά ζυγίζει 40 κιλά, ελέγχεται μέσω σύνδεσης δεδομένων, ενώ μπορεί να προγραμματιστεί για πλήρη επιχειρησιακή αυτονομία χωρίς την παρεμβολή κάποιου εξωτερικού παράγοντα.

Διαθέτει κάμερα που λειτουργεί σε ηλεκτροπτικό και υπέρυθρο φάσμα, μπορεί να επιχειρήσει αποστολές αντί-ραντάρ, παρέχοντας έτσι στις τακτικές δυνάμεις την δυνατότητα καταστολής ενός στόχου ενδιαφέροντος δεδομένου του μικρού ηχητικού-θερμικού αποτυπώματος που αφήνει, λόγω του ηλεκτροκινητήρα του. Η δυνατότητα αναζήτησης-κρούσης οποιουδήποτε στόχου από οποιαδήποτε κατεύθυνση σε οποιαδήποτε γωνία, δίνει στο Mini Harpy σημαντικό επιχειρησιακό πλεονέκτημα σε οποιοδήποτε γεωγραφικό περιβάλλον. Είναι ιδανικό για την καταστολή εχθρικών προωθημένων δομών ραντάρ, σταθμών επικοινωνίας και συστοιχιών Ελέγχου-Διοίκησης του εχθρού, δεδομένης της δομής των εχθρικών αισθητήρων.