Η ένταξη σε υπηρεσία από την Κίνα των stealth μαχητικών αεροσκαφών J-20 και των προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών Su-35S έχει θορυβήσει την Ταϊβάν, η οποία σχεδιάζει την απάντηση της σε δύο επίπεδα: Στην αναβάθμιση των 115 μαχητικών αεροσκαφών F-16 που διαθέτει στο επίπεδο Viper (πρόγραμμα σε εξέλιξη) και στην υιοθέτηση παθητικών ραντάρ αεράμυνας.

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων του Υπουργείου Άμυνας της Ταϊβάν, εντός του 2018 η χώρα αναμένεται να δοκιμάσει δύο αυτοκινούμενα παθητικά ραντάρ αεράμυνας. Τα ραντάρ ανέπτυξε ο ερευνητικός οργανισμός NCSIST (National Chung-Shan Institute of Science and Technology). Εφόσον οι δοκιμές είναι επιτυχείς, τα νέα ραντάρ αναμένεται να τεθούν σε παραγωγή το 2020.

Η ανησυχία της Ταϊβάν, σχετικά με τις προθέσεις της Κίνας, εντάθηκαν ακόμα περισσότερο, στις 11 Μαΐου, όταν κινεζικά Su-35S πραγματοποίησαν, για πρώτη φορά, κυκλική πτήση γύρο από το νησί της Ταϊβάν, σε μια περισσότερο συμβολική παρά ουσιαστική κίνηση.

Η Ταϊβάν σκοπεύει να επενδύσει μαζικά στην προμήθεια αυτοκινούμενων παθητικών ραντάρ αεράμυνας τα οποία θα συνεπικουρούν τα ενεργητικά ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης AN/APG-83 Scalable Agile Beam Radar (SABR) των υπό αναβάθμιση F-16.