Στη έκθεση «Partner 2021» η Σερβία παρουσίασε μια νέα αναβαθμισμένη έκδοση του άρματος μάχης M-84. Πρόκειται για την έκδοση M-84AS2, η οποία διαθέτει νέες βελτιώσεις όσον αφορά την ισχύ πυρός, την κινητικότητα, την προστασία και την επίγνωση της κατάστασης. Το M-84 βασίζεται στο σοβιετικό T-72 και κατασκευάστηκε στην πρώην Γιουγκοσλαβία, με πολλές βελτιώσεις, σε σχέση με το πρωτότυπο, για να καλύψει τις απαιτήσεις του Γιουγκοσλαβικού Στρατού.

Ο οπλισμός M84AS2 περιλαμβάνει ένα λειόκανο πυροβόλο L48 των 125 χιλιοστών με σύστημα αυτόματης γέμισης. Το άρμα διατηρεί το ομοαξονικό πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών, αλλά το πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών έχει αντικατασταθεί από τηλεχειριζόμενο πύργο, η χρήση του οποίου γίνεται χωρίς έκθεση, εσωτερικά του άρματος. Το M-84AS2 ενσωματώνει νέο σύστημα ελέγχου πυρός με οπτικά και σκοπευτικά βοηθήματα που επιτρέπουν βολές ήμερα και νύχτα.

Το άρμα είναι εφοδιασμένο με πρόσθετη θωράκιση ERA (Explosive Reactive Armor). Επίσης, ενσωματώνει και σύστημα ανίχνευσης ακτινοβολίας λέιζερ, το οποίο συνδέεται με αυτόματους εκτοξευτές καπνογόνων. Η επιβιωσιμότητα του M-84AS2 βελτιώνεται ακόμα περισσότερο με τη χρήση αυτόματου συστήματος πυρόσβεσης και δίχτυ παραλλαγής και μείωσης του υπέρυθρου ίχνους του άρματος.