Στη διεθνή έκθεση «Partner 2019», η σερβική Yugoimport παρουσίασε μια βελτιωμένη έκδοση του αυτοκινούμενου αντιαεροπορικού πυροβόλου BOV-3, επί του τηλεχειριζόμενου πύργου Kerber. Στη νέα έκδοση το σύστημα ενσωματώνει τρία πυροβόλα των 20 χιλιοστών έκαστο.

Το BOV-3 άρχισε να εντάσσεται σε υπηρεσία το 1984. Η νέα έκδοση φέρει τα πυροβόλα M-55A4B1 των 20 χιλιοστών. Έκαστο πυροβόλο δέχεται γεμιστήρα των 60 φυσιγγίων των 20 x 110 χιλιοστών με εξωτερικό μετρητή, έτσι ώστε ο χρήστης να γνωρίζει το απόθεμα πυρομαχικών.

Το σύστημα ενσωματώνει και το σκοπευτικό J-171. Ο χειρισμός του γίνεται μέσω joystick. Το δραστικό βεληνεκές των πυροβόλων είναι 2 χιλιόμετρα, ενώ το μέγιστο βεληνεκές είναι 5,5 χιλιόμετρα. Εκτός από οχήματα, το σύστημα μπορεί να ενσωματωθεί σε πλοία ή επί σταθερών θέσεων για την προστασίας εγκαταστάσεων ή αεροδρομίων.

Όταν πυροβολούν και τα τρία πυροβόλα μαζί, ο ρυθμός βολής είναι της τάξεως των 1.800 φυσιγγίων το λεπτό, ενώ μπορεί να αναχαιτίσει αεροσκάφη, ελικόπτερα, UAV, κατευθυνόμενες βόμβες και πυραύλους, μικρά πλοία και σκάφη, ελαφρά οχήματα κ.ά.

Comments

  1. οι Σερβοι αναβαθμιζουν καθε συστημα τους,εμεις για παραδειγμα τα α/α Αρτεμις 30 (και παρα πολλα οπλικα συστηματα) τα πεταμε στον καλαθο των αχρηστων!
    ΚΡΙΜΑ

    1. Όταν έχει κανείς περίπου 1.000 Zu-23 και Rh-202 δεν αξίζει να ασχοληθεί με μόλις 60 αντιαεροπορικά πυροβόλα Artemis-30 ή Artemis-30.000. Xώρια ότι το κατά-χρεοκοπημένο μαγαζί που έχει φτιάξει αυτά τα 60 πυροβόλα προφανώς δεν παράγει ανταλλακτικά τους αλλά και να το κάνει θα χρεώνει το βάρος τους σε χρυσάφι προκειμένου να καλύψει ότι μπορεί από τα οικονομικά ελλείμματα του που αν θυμάμαι καλά ξεπερνάνε κατά πολύ το ένα δις ευρώ.
      Σε ότι αφορά την ,,αναβάθμιση,, των σερβικών πυροβόλων, με joystick, για να λέγεται σοβαρή η αναβάθμιση τα πυροβόλα πρέπει να διασυνδεθούν με ραντάρ. Γιατί αν δεν έχουν καθοδήγηση από ραντάρ οι πιθανότητες να πετύχουν ειδικά ένα μαχητικό αεροπλάνο είναι μία στις χίλιες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *